Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă de PROPORȚII la Matei Balș! Corpul de Control al Ministerului Sănătății verifică acuzațiile

Guvernul Romaniei
Nelu Tataru

Corpul de Control al ministrului Sănătății, anchetă de proporţii la „Matei Balș”. Demersul vine după ce șefii Societății Române de Terapie Intensivă au lansat acuzații grave la adresa conducerii Institutului. Pacienți care nu ar fi fost tratați, cu toate că ar fi avut nevoie, dar şi faptul că șeful ATI ar fi un medic fără specializarea respectivă - iată două dintre plângerile investigate de Corpul de Control al Ministerului Sănătății, anunță Pro Tv.

VIDEO - Aflat în spatele premierului, ministrul 'Grindă' imită gesturile lui Ludovic Orban

Această nouă realitate vine pe fondul scandalului dintre șefii ATI și conducerea Institutului Matei Balș, unde vineri dimineață Ministerul Sănătății a trimis la „Matei Balș” Corpul de Control, care verifică documentele privind funcționarea secției de terapie intensivă, după ce reprezentanții Societății Române de Anestezie și Terapie au anunțat că refuză să detașeze medici și asistente de ATI la „Matei Balș”, unde secția de terapie intensivă e condusă de ani de zile de un medic care nu e de specialitate și-l acuză pe șeful institutului, Adrian Streinu-Cercel, de abuz de putere.

Ei mai cer trimiterea unei echipe de control la institutul condus de Streinu-Cercel, care să controleze modul în care a fost gestionată aprovizionarea cu medicamente antivirale, susţinând că au semnale că există pacienţi care au decedat în secţiile ATI cu boala COVID-19 şi nu au primit nici un fel de medicaţie antivirală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.