Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă demarată în urma unor mesaje antisemite adresate pe Twitter unei concurente la Miss France 2021

mediafax.ro
miss world 2018

O anchetă pentru "injurii cu caracter rasist şi incitare la ură rasială" a fost demarată luni în Franţa după o serie de mesaje antisemite difuzate pe o reţea de socializare la adresa unei concurente care a participat sâmbătă la finala concursului de frumuseţe Miss France 2021, a anunţat Parchetul din Paris, citat de AFP, potrivit Agerpres.

April Benayoum, prima finalistă în secţiunea Miss Provence, a dezvăluit că tatăl ei este de origine israeliană, iar declaraţia ei a generat numeroase mesaje antisemite pe Twitter, care au stârnit apoi reacţii puternice în rândul reprezentanţilor clasei politice franceze.

"Unele dintre acele mesaje sunt încă online: aşa ceva nu este acceptabil", a declarat luni pentru BFMTV ministrul delegat pentru Cetăţenie în cadrul Ministerului de Interne, Marlene Schiappa, care a sesizat Parchetul din Paris.

"Reţelele de socializare trebuie să îşi asume responsabilităţile", a insistat politiciana franceză.

Citește și: Lumea executorilor abuzivi ZGUDUITĂ de DNA - Doi executori vor răspunde în fața judecătorilor pentru propriri ABUZIVE și spălare de bani

Potrivit Parchetului din Paris, Brigada de combatere a delincvenţei contra persoanei (BRDP) a fost însărcinată cu desfăşurarea acestei anchete şi va trebui să îi identifice pe autorii mesajelor antisemite.

"Este un semnal pe care îl trimitem autorilor acelor mesaje, pentru a le spune că nu este un fapt banal să proferezi apeluri la ură şi să proferezi acest gen de discursuri antisemite, pentru că ei vor fi, sper eu, daţi în judecată şi vor trebui să răspundă pentru faptele lor în faţa justiţiei", a declarat Marlene Schiappa.

Ministrul Justiţiei din Franţa, Eric Dupond-Moretti, a declarat că justiţia "le va deschide ochii" autorilor mesajelor antisemite, iar ministrul de Interne, Gerald Darmanin, s-a declarat "profund şocat" şi a dat asigurări spunând că "serviciile de poliţie şi de jandarmerie au fost mobilizate".

April Benayoum a declarat pentru cotidianul La Provence că regretă faptul că "încă ne aflăm în acest punct în anul 2020 şi trebuie să ne mobilizăm pentru ca astfel de fapte să înceteze".

"Nu am încercat să provoc absolut nimic, Franţa este o ţară cosmopolită, concurentele de la Miss France au origini diferite, provin din culturi diferite, regiuni diferite, şi acesta este cel mai frumos lucru din această competiţie", a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.