Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANCHETĂ deschisă de procurori la Piatra Neamț: Unui bărbat BOLNAV de COVID-19 i s-a REFUZAT testarea de două ori

Time of Israel
test coronavirus COVID

Caz incredibil la Piața Neamț. Medicii au refuzat să îl testeze pe un bărbat bolnav de coronavirus de două ori, deși acesta a mers la Urgențe și a cerut acest lucru.

Citește și: Codrin Ștefănescu s-a DEZLĂNȚUIT la adresa lui Iohannis și Orban: STOPAȚI abuzurile și anchetele la adresa medicilor

Procurorii fac cercetări după ce un bărbat în vârstă de 45 de ani s-a prezentat de două ori la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, acuzând simptome specifice persoanele infectate cu Covid-19, fără a fi testat. Peste câteva zile, el a fost dus cu ambulanţa la unitatea medicală, fiind testat pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, la Parchet a fost înregistrat, în 2 aprilie, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, conform News.ro.

Citește și: Codrin Ștefănescu s-a DEZLĂNȚUIT la adresa lui Iohannis și Orban: STOPAȚI abuzurile și anchetele la adresa medicilor

"Obiectul sesizării se referă la faptul că, în zilele de 18 şi 20 martie, un bărbat din municipiul Piatra Neamţ, în vârstă de 45 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Piatra Neamţ, acuzând simptome specifice persoanelor infectate cu virusul Covid-19, fără a se dispune testarea”, se arată în comunicat.

 

Sursa citată spune că, în 23 martie, bărbatul a fost adus cu ambulanţa la unitatea medicală din Neamţ, ocazie cu care s-a dispus testarea, fiind diagnosticat cu infecţie cu COVID-19.

 

De asemenea, procurorii cercetează şi dacă au fost respectate protocoalele privind transportul între unităţile medicale a persoanelor infectate cu Covid-19, în condiţiile în care, după diagnosticare, pacientul a fost transferat la un spital din municipiul Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.