Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta epidemiologică de la fabrica de textile din Caracal a arătat că virusul a fost adus în fabrică de o delegată

googleusercontent.com
coronavirus

Prefectura Olt a anunţat că, în urma datelor preliminare ale anchetei epidemiologice realizate de Direcţia de Sănătate Publică la fabrica de textile din Caracal, după ce aceasta a fost închisă ca urmare a faptului că mai multe angajaţi au fost confirmaţi cu Covid-19, specialiştii au stabilit că la sediul firmei s-a deplasat, în delegaţie, angajata unei societăţi dintr-un alt judeţ, activitatea acesteia fiind suspendată în urma apariţiei unor cazuri pozitive de coronavirus.

Prefectura Olt a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că în ceea ce priveşte cazul fabricii de textile din muncipiul Caracal, ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Olt a fost extinsă, astfel că au fost identificaţi 261 de contacţi de familie ai celor 88 de anagajaţi, pentru care s-a dispus măsura izolării la domiciliu.

În continuarea anchetei epidemiologice, sunt în curs de identificare alţi contacţi direcţi ai angajaţilor.

Citește și: Alertă! Școlile nu se mai redeschid în anul acesta școlar! Anunțul făcut de Klaus Iohannis!

"Cu privire la apariţia în mass-media locală a unor informaţii referitoare la posibila sursă de infectare cu virusul Covid-19, în cazul fabricii de confecţii textile din municipiul Caracal, precizăm că Direcţia de Sănătate Publică Olt continuă ancheta epidemiologică. Din datele preliminare ale acesteia, reiese că, la sediul firmei de confecţii textile, s-a deplasat, în delegaţie, o angajată de la o firmă dintr-un alt judeţ, firmă a cărei activitate a fost suspendată pentru apariţia unor cazuri pozitive. Menţionăm că ancheta epidemiologică deschisă în acest caz de Direcţia de Sănătate Publică Olt este în curs de desfăşurare”, se arată în comunicat.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

Prefectul judeţului Olt, Florin Constantin Homorean, a solicitat, în 25 aprilie, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, declanşarea unei anchete în acest caz.

O fabrică de confecţii din Caracal a fost închisă, după ce opt angajaţi au fost confirmaţi cu Covid-19, aceştia fiind internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Ceilalţi angajaţi au fost izolaţi la domiliciu, iar în cazul apariţiei unor semne de boală, vor fi testaţi pentru coronavirus.

Până în prezent, în judeţul Olt, au fost confirmate 36 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10 persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate din unităţile spitaliceşti.

 

Totodată, până acum, 26 de persoane diagnosticate pozitiv cu infecţia cu Covid-19 se află internate în spital.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în judeţul Olt, luni, 27 aprilie, au fost înregistrate alte trei noi cazuri de îmbolnăvire, contacţi de familie ai persoanelor anterior declarate infectate cu virusul Covid-19, a mai precizat Prefectura.

În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 205 persoane. Alte 600 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la acest moment, pentru judeţul Olt, au fost prelucrate 1.002 teste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.