Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă explozivă în SUA: giganții Facebook, Google, Amazon și Apple au intrat în vizorul Departamentului de Justiție

emirates247.com
giganti internet - facebook, apple, google, amazon

Departamentul de Justiție al SUA a anunțat o investigație a marilor platforme online și a modului în care acestea restricționează concurența, informează BBC. Instituția nu a numit firme, dar companii ca Facebook, Google, Amazon și Apple vor fi probabil investigate.

Citește și: VIDEO - Traian Băsescu a făcut o demonstrație de forță în Parlamentul European: reproșuri fără perdea pentru Uniunea Europeană

Investigația a fost declanșată de preocupările legate de "căutare, social media și unele servicii online de vânzare cu amănuntul", a comunicat DoJ.

DoJ poate investiga companiile pe care le bănuiește că nu respectă legile concurenței și poate chiar să solicite scindarea companiile care au poziții dominante.

US Federal Trade Commission are preocupări similare, iar investigații similare au loc și în Uniunea Europeană.

Departamentul de Justiție a declarat că analiza sa va lua în considerare "dacă și cum au obținut platformele online pozițiile de lideri de piață și dacă se angajează în practici care au redus concurența, au înăbușit inovația sau au afectat în alt mod consumatorii".

"Fără disciplina unei concurențe semnificative pe piață, platformele digitale pot acționa în moduri care nu răspund cerințelor consumatorilor", a declarat într-o declarație procurorul general Makan Delrahim, care conduce divizia anti-trust.

Citește și: Mihai Tudose: Un membru Pro România care ar accepta să intre în Guvernul Dăncilă ar trebui să-și facă un consult la cap .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.