Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta FBI privind amestecul Rusiei în alegerile americane continuă

Thetruthnews.info
servicii sua fbi cia nsa

Directorul interimar al FBI, Andrew McCabe, a dat asigurări joi în Congres că ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA continuă, în pofida demiterii de către Donald Trump a fostului director FBI, James Comey, relatează AFP. 'Ancheta continuă indiferent de circumstanţe, indiferent de decizii', a declarat Andrew McCabe în cadrul unei audieri în Senat. 'Nu a existat nicio încercare de a împiedica investigaţia noastră până acum. Nu îi putem opri pe agenţii FBI să facă ceea ce trebuie, să-i protejeze pe americani şi să apere Constituţia', a adăugat el.

Această audiere este prima apariţie publică a lui Andrew McCabe, care a preluat conducerea poliţiei federale americane în locul lui James Comey, concediat brusc marţi de preşedintele american Donald Trump. Audierea în faţa Comitetului pentru Serviciile de Informaţii al Senatului SUA, care se ocupă cu ameninţările la nivel mondial, a inclus de asemenea cinci oficiali de rang înalt ai serviciilor de informaţii americane, între care directorii CIA şi NSA. James Comey trebuia iniţial să participe şi el la audieri, conform Agerpres.

Ancheta condusă de FBI se concentrează în principal pe o eventuală coordonare între membrii echipei de campanie a lui Donald Trump şi Rusia. Opoziţia este îngrijorată cu privire la independenţa acestor investigaţii, însă Casa Albă a justificat demiterea lui Comey prin faptul că acesta a făcut numeroase greşeli în ancheta privind utilizarea unui server de e-mail privat de către Hillary Clinton pe când deţinea funcţia de secretar de stat american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.