Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta în cazul jurnalistei asasinate în Malta, aproape de final: Trei bărbați au fost inculpați. Cine sunt aceștia

Times of Malta
galizia jurnalista malta

Trei bărbaţi au fost inculpaţi marţi de justiţia din Malta în ancheta privind uciderea jurnalistei de investigaţii Daphne Caruana Galizia, pe 16 octombrie, în explozia unei bombe plasate sub maşina sa, transmit EFE şi AFP, scrie agerpres.ro

Acuzaţii, cu antecedente penale, sunt fraţii George şi Alfred Degiorgio, 55 şi 53 de ani, precum şi Vince Muscat, 55 de ani, care fac parte din grupul de zece persoane reţinute luni în legătură cu respectiva crimă, a informat publicaţia "Times of Malta".

Doliu în lumea muzicii: S-a stins din viață un mare STAR internațional - VIDEO


Cei trei s-au declarat nevinovaţi, magistraţii maltezi imputându-le de asemenea infracţiunile de posesie ilegală de arme şi de material pentru fabricarea bombelor. 

Anchetatorii încearcă acum să afle dacă arestaţii au fost executanţii asasinatului sau l-au şi conceput. 

Celelalte şapte persoane arestate în acest caz ar putea fi eliberate în curând pe cauţiune, a afirmat aceeaşi publicaţie.

Ion Cristoiu, virulent după moartea Regelui Mihai: 'O legendă de tot hazul. Interviurile sunt nule. Un simbol al Victimei, al Mioriței care behăie la Istorie'


Jurnalista Daphne Caruana Galizia a fost asasinată la data de 16 octombrie, după ce acuzase constant politicieni şi alţi oficiali maltezi de corupţie în popularul său blog Running Commentary, fiind dată în judecată de câteva ori. 

Crima a provocat o undă de şoc în rândul opiniei publice malteze şi a atras atenţia lumii întregi asupra faptului că vendeta politică şi criminalitatea organizată devin fenomene tot mai periculoase în Europa. 

După moartea jurnalistei, copiii săi au cerut demisia premierului maltez, acuzându-l că a creat o cultură a impunităţii care a transformat ţara într-o 'insulă a mafiei'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.