Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă în cazul masacrului de la Bucha: Criminaliști francezi au mers în Ucraina pentru a strânge dovezi

Telegram
cadavre Bucha Kiev

Membri ai departamentului de criminalistică al Jandarmeriei franceze se află în Bucha, oraș din apropierea Kievului, unde se susține că au fost descoperite sute de cadavre, transmite Sky News.

Scenele de la Bucha au fost subiectul unei proteste la nivel mondial după retragerea forțelor rusești, dezvăluind amploarea morții și a distrugerilor din zonă.

Echipa franceză, care include experți în balistică, explozibili și teste rapide de ADN, contribuie cu ceea ce descoperă la o anchetă a Curții Penale Internaționale.

Ei au fost văzuți privind în timp ce muncitori în costume de protecție au săpat pământul dintr-un mormânt puțin adânc și au scos ceea ce păreau a fi rămășițe învelite într-o pătură portocalie.

Procurorul general Iryna Venediktova a declarat, citând martori, că rămășițele erau părțile arse ale corpului unei femei și ale celor doi copii ai săi.

Ucraina a acuzat trupele rusești că au ucis sute de civili în Bucha, deși organizațiile de presă nu au putut verifica în mod independent câte persoane au fost ucise.

Rusia a susținut că imaginile cu cadavrele sunt false.

Preotul local Andriy Halavin a declarat că speră că munca anchetatorilor francezi va ajuta la dovedirea a ceea ce s-a întâmplat la Bucha, inclusiv a morții civililor.

„Ei nu au murit doar din cauza exploziilor, din întâmplare, fiind în locul nepotrivit la momentul nepotrivit, ci au fost împușcați în mod deliberat", a spus el.

„Unii se aflau în mașini, conduceau, și au fost împușcați. Unii mergeau pe stradă și au fost împușcați”, a mai precizat preotul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.