Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta în cazul polițiștilor care l-au trimis acasă pe tiktokerul care a bătut cu cruzime un tânăr bate pasul pe loc

puscarie catuse

Ancheta de serviciu în cazul polițiștilor care l-au trimis acasă pe tiktokerul care a bătut cu cruzime un tânăr la un club de noapte din sectorul Ciocana al Capitalei s-ar părea că bate pasul pe loc.

Asta după ce la mai bine de o săptămână de la incident, autoritățile așa și nu au stabilit cum a fost posibilă eliberarea acestuia în noaptea cu pricina, dar reținut peste o zi, după ce imaginile au devenit virale pe rețelele de socializare, transmite presa din Republica Moldova.

Este vorba despre Alexandru Armașu, tânărul de 20 de ani care a snopit în bătaie un alt tânăr de 30 de ani, în noaptea de 2 ianuarie curent, la un club de noapte din sectorul Ciocana al Capitalei. După bătaie, Armaș a fost audiat de către ofițerii de la Secția Urmărire Penală a IP Ciocana, dar a fost trimis acasă.

Ulterior, după ce imaginile cu bătaia au devenit virale pe rețelele de socializare, a doua zi, 3 ianuarie, Armaș a fost escortat la IP Ciocana și a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior pe numele său a fost emis un mandat de arest pentru 30 de zile.

După reținerea lui Armașu, Direcția Generală Urmărire Penală a IGP a a anunțat că a demarat o anchetă de serviciu pentru a stabili toate circumstanțele, inclusiv cum se face că bătăușul a fost eliberat după audieri.

Deși de la incident a trecut mai bine de o săptămână, ancheta de serviciu încă nu a fost finalizată, fapt confirmat de către șeful DGUP, Alexandr Ciobănaș. Totodată, factorii de decizie ai IGP evită să ofere alte detalii, inclusiv despre câți polițiști sunt vizați în cadrul anchetei, dar nici nu au o explicație a faptului cum a fost Armașu trimis acasă după audieri și reținut peste o zi de la producerea incidentului.

De altă parte, Eugen Cracan, șeful Direcției Inspectare Efectiv, a confirmat că ancheta de serviciu nu a fost încă finalizată și susține că aceasta a fost pornită de către DGUP, dar a fost preluată de către ofițerii DIE.

„Potrivit Hotărârii de Guvern 409, termenii desfășurării anchetei de serviciu este de 30 de zile. Ancheta de serviciu este în derulare și a fost preluată de către DIE de la DGUP. Această anchetă nu este unica anchetă de serviciu în cadrul Direcției Inspectare Efectiv. Zilnic, angajații Direcției pornesc de la 2 până la 5 anchete de serviciu și examinează. Plus petițiile cetățenilor privind presupusele încălcări ale polițiștilor”, a precizat Cracan.

Cracan nu ne-a putut comunica câți polițiști de la IP Ciocana sunt vizați în anchetă și menționează: „Câte persoane sunt vizate și când va fi finisată, la ziua de azi, este prematur de a se expune”.

Întrebat telefonic despre acest caz, Evghenii Jovmir, șeful adjunct al Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Ciocana, a menționat că nu poate vorbi pentru că s-ar afla într-o ședință și ne-a cerut să revenim mai târziu, însă ulterior nu ne-a mai răspuns la apelurile insistente.

Amintim că, potrivit surselor presei din Moldova, din cadrul IP Ciocana, Armașu ar fi fost eliberat imediat după bătaie, la indicația lui Eugen Semedin, șeful adjunct al Secției de Urmărire Penală a IP Ciocana.

Într-o convorbire telefonică, Eugen Semedin nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informația și a evitat să comenteze de ce Armașu a fost eliberat după infracțiune.

Amintim că incidentul a avut loc pe data de 2 ianuarie 2022, în jurul orei 03:30, la un club din sectorul Ciocana al Capitalei. Între cei doi s-ar fi iscat un conflict, drept urmare tânărul de 20 de ani a început să-l agreseze fizic pe celălat. În urma traumelor primite, tânărul de 30 de ani a fost transportat la Spitalul de Urgență, unde a primit îngrijiri medicale și a fost internat.

Bătăușul este cercetat penal pentru săvârșirea acțiunilor de huliganism și cauzarea leziunilor corporale medii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.