Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă în Marea Britanie după o înregistrare video cu soldaţi trăgând în portretul liderului laburist Jeremy Corbyn

BBC
 Jeremy Corbyn

Ministerul Apărării britanic a anunţat miercuri lansarea unei anchete după apariţia pe reţelele sociale a unei înregistrări video în care soldaţi aflaţi în misiune în Afganistan se antrenează trăgând în portretul liderului opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, potrivit France Presse citată de Agerpres.

'Ştim că o înregistrare video circulă pe reţelele de socializare. Acest comportament este total inacceptabil', a declarat un purtător de cuvânt al ministerului într-un comunicat. 'O anchetă a fost deschisă', a adăugat el.

Înregistrarea video, cu o durată de 25 de secunde, arată patru soldaţi, în uniformă de camuflaj şi cu beretă bordo, trăgând cu arme de mână asupra unor ţinte plasate la aproximativ 12 metri, între care un portret al lui Jeremy Corbyn.

Imaginile au fost înregistrate la Kabul, în Afganistan, potrivit agenţiei britanice Press Association, care precizează că soldaţii aparţin Batalionului 3 al regimentului de paraşutişti.

Locul unde a fost făcută înregistrarea video are ca destinaţie instruirea pentru protecţia personalităţilor, ale căror portrete sunt de obicei utilizate în timpul antrenamentelor, potrivit canalului Skynews.

'Dacă (înregistrarea video este) autentică, aceasta este inacceptabil', a reacţionat pe Twitter secretarul de stat Tobias Ellwood.

'Acest comportament este alarmant şi inacceptabil', a comentat la rândul său un purtător de cuvânt al laburiştilor. 'Avem încredere că Ministerul Apărării va ancheta şi va reacţiona la acest incident', a adăugat el.

Provenind din aripa stângă a Partidului Laburist, a cărui conducere a preluat-o în 2015, Jeremy Corbyn (69 de ani) este o figură criticată de dreapta britanică, care îl asimilează unui 'marxist'.



Un pacifist declarat, Jeremy Corbyn a promis că dacă va veni la putere va duce o politică externă bazată pe 'rezolvarea conflictelor şi drepturile omului' şi se va 'ghida după valorile păcii, drepturile omului şi dreptul internaţional'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.