Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă internă la Brăila, după ce un taximetrist a acuzat un polițist că l-a agresat

facebook.com
politia

Polițiștii din Brăila au demarat, de marți, o anchetă internă, după ce un taximetrist a făcut o sesizare că a fost victima unui abuz, fiind încătușat, agresat și amendat de un polițist de la Ordine Publică, după ce i-ar fi cerut agentului să se legitimeze, scrie Mediafax.

Discuțiile dintre taximetrist și polițist au început după ce agentul a vrut să-l legitimeze pe taximetrist. Acesta s-a conformat și, potrivit spuselor sale, i-a cerut și el polițistului să se prezinte, însă agentul a refuzat.

Taximetristul a insistat și a început să filmeze cu telefonul mobil, pe înregistrare auzindu-se discuția cu polițistul.

Potrivit înregistrării pe care a dpeus-o la poliție, agentul de la Ordine Publică îi cere taximetristului să nu facă scandal și în avertizează că a mai chemat un echipaj de Poliție, în timp ce bărbatul îi solicită în mod repetat polițistului să se prezinte.

„De ce mă împingeți? De ce puneți mâna pe mine? Cum vă numiți dumneavoastră? Nu vă supărați, cum vă numiți, v-am întrebat cum vă numiți? Nu puneți mâna pe mine! Vă rog frumos să vă legitimați și să nu mă atingeți.... Eu nu v-am agresat, doar v-am întrebat cum vă numiți. Nu mă bruscați, mă întorc, eu nu v-am agresat. Nu sunt recalcitrant, nu sunt agitat, nu fac scandal, doar v-am întrebat cum vă numiți. Eu nu am nicio problemă cu dumneavostră. Mă strângeți prea tare de mână”, se aude pe filmarea făcută de taximterist.

Polițistul a chemat în ajutor mai mulți colegi, iar taximetristul a fost încătușat, dus la sediul Poliției și amendat cu 500 de lei pentru tulburarea ordinii publice.

Superiorii agentului au început o anchetă internă și au deschis dosar penal pentru purtare abuzivă, cercetările făcându-se doar asupra faptei.

„Compartimentul Control Intern din cadrul Poliției s-a sesizat din oficiu. A fost deschis dosar penal in rem pentru purtare abuzivă. La fața locului se aflau un polițist de la ordine Publică și colega sa de patrulă. Ei au intervenit, incidentul s-a produs pe parcursul nopții, după ora 2.00. Se face o anchetă”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan.

Potrivit polițiștilor, taximetristul nu a depus plângere până la ora redactării acestei știri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.