Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă la Huedin: O femeie a primit bani de la primar, după ce a votat la referendum

politia romana

Polițiștii clujeni au început cercetări în urma unei sesizări potrivit căreia o femeie de la o secție de votare din Huedin a primit bani de la primar după ce a votat la referendum. Primarul spune că femeia nu are adăpost și îi dă bani în fiecare zi, fără legătură cu referendumul, scrie Mediafax.

Reprezentanții MAI au declarat, sâmbătă, că sesizarea a fost făcută de un observator de la o secție de votare.

”În județul Cluj, printr-un apel la 112, a fost semnalat faptul că o persoană bolnavă psihic a fost ajutată să voteze de un membru al biroului electoral al secției de votare, iar la ieșire s-ar fi întâlnit cu primarul localității, care i-ar fi înmânat o sumă de bani. Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorului”, au spus sursele citate.

Incidentul a avut loc în orașul Huedin, condus de primarul Mircea Moroșan, membru PNL, care susține că gestul de a oferi bani femeii nu are nicio legătură cu referendumul.

Citește și: MAI: Un bărbat din București a încercat să fugă cu 80 de buletine de vot

”Ce miză aș fi avut să dau bani la acest vot? Eu sunt primar PNL, nu de la PSD, e o acuzație aiurea, nu am nicio treabă cu susținerea referendumului. Am făcut un tur pe la toate secțiile de votare din Huedin, iar la ultima a venit o femeie, Irina, care este om al străzii, pe care o cunoșteam de ani buni și care în fiecare dimineață mă așteaptă la Primărie să îi dau 5 lei. Aceasta a votat în secția respectivă și m-a abordat, iar eu i-am spus să mă aștepte afară. Era un observator de la Pro Democrația acolo și la ieșire a venit femeia și i-am dat 5 lei, cine știe ce a înțeles acel observator, ce a crezut. Nu pot să înțeleg această sesizare”, a declarat Moroșan.

Edilul a spsu că a plecat sâmbătă din Huedin, dar se va întoarce duminică și va da o declarație la Poliție despre incident.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.