Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă la Opera din Viena, după ce doi profesori i-ar fi abuzat fizic și psihic pe elevi

www.botosaneanul.ro
abuz, femeie

Opera de Stat din Viena a început o anchetă şi a promis că va lua măsuri după ce au apărut mai multe informaţii potrivit cărora elevii prestigioasei ei academii de balet au fost abuzaţi fizic şi psihic de doi profesori, scrie The Guardian, informează News.ro.

Citește și: Rusia anunță un CONFLICT militar cu NATO și Ucraina în Marea Neagră

După dezvăluirile publicate miercuri de revista austriacă Falter, directorul operei, Dominique Meyer, a spus: „Lucrurile care s-au întâmplat sunt inacceptabile”.

Articolul, bazat pe interviuri cu mai mulţi elevi, arată că ei erau loviţi, zgâriaţi şi umiliţi prin comentarii făcute referitor la corpurile lor. Nu au primit susţinere psihologică şi nici consiliere nutriţională, iar unii au ajuns să sufere de anorexie şi bulimie, a susţinut revista Falter.

Meyer, care se află în ultimul an de directorat la Viena şi este candidat pentru a prelua conducerea Operei din Paris, a declarat pentru teelviziunea ORF că profesoara acuzată de cele mai multe dintre abuzuri a fost avertizată cu privire la comportamentul ei în urmă cu doi ani şi a fost demisă în luna ianuarie.

Directorul a mai afirmat că a cerut o explicaţie amplă „a tuturor lucrurilor care au mers greşit” şi a adăugat că autorităţile pentru protecţia copilului anchetează, de asemenea, cazurile. „Este clar că profesorul s-a purtat foarte urât”.

Un alt profesor al academiei, instituţie care are în prezent 110 elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, a fost acuzat de un elev de agresiune sexuală şi suspendat până la concluzionarea anchetei făcute de procurori.

Jolantha Seyfried, fostă directoare a şcolii, a declarat pentru aceeaşi revistă că în instituţia la care se înscriu copii din toate colţurile lumii există o „mentalitate slabă”. Elevii erau văzuţi „doar ca un produs, pentru a juca în opere”.

Fosta balerină Gabriele Haslinger a spus că profesoara demisă, de origine rusă, a adus în şcoală o instruire „de tip sovietic”.

„Părinţii cred că îşi lasă copiii în cele mai sigure mâini la academie, dar nu este adevărat”.

O altă fostă profesoară, Sharon Booth, a explicat că metodele de predare folosite aici „erau cele din secolul al 19-lea”.

Opera de Stat din Viena a transmis într-un comunicat că ancheta proprie a dus, până acum, la „descoperirea unor incidente foarte neplăcute, care sunt intolerabile şi pe care le regretăm profund”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.