Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă la poliție după vizita ÎPS Teodosie: Ce i-a făcut un agent

teodosie

ÎPS Teodosie, pus sub control judiciar de către DNA, l-a băgat în anchetă pe un agent de poliție. Înaltul prelat a mers la o secție de poliție din Constanța pentru a semna controlul judiciar, iar un agent de poliție a luat decizia de a-i permite accesul prin spatele instituției, pentru a nu fi văzut de presă. Numai că gestul agentului s-a lăsat cu o anchetă din partea șefilor. Aceștia ar putea chiar să îl destituie pentru că a permis accesul printr-un loc neautorizat.

Potrivit comisarului şef Adrian Rapotan, împuternicitul la comanda IPJ Constanţa, ÎPS Teodosie, care era aşteptat să efectueze procedura prezenţei de control la Serviciul judiciar, în contextul măsurii impuse de procurorii DNA, s-a prezentat din proprie iniţiativă la poarta secundară şi i-a cerut agentului din postul de control să-l conducă la biroul judiciar pentru o problemă personală.

Citește și: Pornografie infantilă la un șef de la România TV: S-a filmat când făcea sex cu copile de 13 ani

"Agentul a fost luat prin surprindere de prezenţa ierarhului şi a răspuns solicitării, însoţindu-l la biroul judiciar, unde solicitase. După îndeplinirea formalităţilor, arhiepiscopului i-a fost adus la cunoştinţă faptul că accesul se face pe la intrarea principală şi că a indus în eroare agentul din post şi a fost condus la ieşirea principală, noi urmând să declanşăm, pe cale administrativă, procedura cercetării prealabile, pentru a identifica cum şi-a îndeplinit îndatoririle de serviciu agentul în cauză", a declarat Rapotan.

Procurorii DNA au dispus, luni, luarea măsurii controlului judiciar faţă de Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, cercetat pentru două infracţiuni, printre care şi luare de mită.

Citește și: Nepotul lui Gigi Becali spune motivul despărțirii lui Speak de Adelina Pestrițu: Se f… pe 3-4-5.000 €

Printre măsurile impuse se află şi aceea ca Teodosie Petrescu să nu desfăşoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri publice/europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhiei Române, Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuşi. 

El este acuzat de luare de mită şi de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Citește și: Prima fântână cu vin GRATUIT s-a deschis / VIDEO

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.