Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă la un cunoscut liceu din Vrancea, după ce elevii au distribuit poze cu profesoarele lor dezbrăcate

facebook.com
politia

Poliţiştii din Vrancea fac anchetă la Colegiul Naţional "Emil Botta" din Adjud după ce trei profesori au depus plângeri la Poliţie întrucât pe internet au fost distribuite fotografii trucate în care cadrele didactice apar în ipostaze indecente, scrie news.ro.

Plângerile au fost formulate la Poliţia municipiului Adjud şi la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Buzău, iar acum se fac verificări. Cei trei profesori, două femei şi un bărbat, au reclamat că pe internet circulă fotografii cu ei, trucate, în care apar în ipostaze indecente, cu tentă sexuală.

Fotografiile ar fi fost postate pe un cont de pe o reţea de socializare şi distribuite apoi de mai mulţi elevi ai Colegiului Naţional "Emil Botta" din Adjud.

"La nivelul Serviciului de Investigaţii Criminale Vrancea a fost înregistrată o petiţie la data de 30 noiembrie a.c., iar la nivelul Poliţiei Municipiului Adjud o altă petiţie, la data de 2 decembrie a.c. Sesizările vizează faptul că pe un cont de socializare au fost postate fotografii cu conţinut indecent, feţele persoanelor care apar în aceste fotografii fiind copiate de pe fotografiile de profil ale conturilor de socializare ale reclamanţilor. În prezent se efectuează verificări cu privire la aspectele sesizate, iar în funcţie de rezultatul acestora vor fi luate măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, inspectorul principal Cătălina Murariu.

Citește și: ULTIMA ORĂ Din cauza dopajului handbalistelor, EHF a decis EXCLUDEREA Coronei Brașov din cupele europene

Surse din rândul anchetatorilor susţin că fotografiile distribuite de elevi ar avea tentă sexuală.

Până la acest moment, nu se ştie cu exactitate dacă elevii au fost cei care au realizat fotografiile trucate sau doar au distribuit materialele online.

Mai mulţi elevi, dar şi cadre didactice de la Colegiul ”Emil Botta” au dat declaraţii în faţa anchetatorilor.

Potrivit unor surse juridice, cazul nu intră în sfera penală, pentru că nu s-a comis nicio infracţiune. În schimb, profesorii pot deschide un proces civil. Elevii care au distribuit imaginile riscă în schimb sancţiuni pe linie şcolară, cazul fiind şi în atenţia comisiei de etică a Colegiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.