Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Din cauza dopajului handbalistelor, EHF a decis EXCLUDEREA Coronei Brașov din cupele europene

ASC Corona Brașov

Federația Europeană de Handbal (EHF) a decis excluderea din cupele europene a echipei de handbal feminin- Corona Brașov. Decizia a fost luată ca urmare a scandalului de dopaj în care este implicată formația noastră.

Din comunicatul emis de EHF, se înțelege faptul că anunțul nu este unul definitiv. Decizia poate fi întoarsă de conducerea Coronei Brașov, dacă se va apela la contestație, iar în urma acesteia se dovedește că nu este necesară excluderea. ”Se presupune că jucătoarele au apelat la o terapie cu laser intravenos, interzisă de secţiunea M.13, din Codul Antidoping la nivel mondial. Adică, s-ar fi apelat la o formă de manipulare intravasculară a sângelului sau a componentelor sanguine de către alte elemente.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ce a pierdut fostul șef PSD

În conformitate cu articolul 14.1 din Regulamentul EHF Antidoping, s-a decis recunoaşterea şi punerea în aplicare a deciziilor furnizate de ANAD, în cadrul competiţiilor sale. Prin urmare, jucătoarele sunt suspendate provizoriu de la participarea în competiţiile europene de handbal, cluburi sau echipe naţionale.

În plus, în conformitate cu articolul 10.2 din Regulamentul EHF Antidoping, în cazul în care se constată că mai mult de doi membri au comis o încălcare a regulii antidoping în timpul unei competiţii din cadrul EHF, clubul va fi sancţionat corespunzător. Din acest motiv, s-au iniţiat procedurile legale împotriva clubului Corona Braşov.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială

În spiritul protejării integrităţii sportului şi pentru a asigura o continuare corectă a competiţiei, preşedintele Curţii de Handbal a notificat Corona Braşov, miercuri, de suspendarea provizorie a clubului din toate competiţiile europene organizate de EHF. Clubul poate face contestaţie în termen de şapte zile.” , se precizează în comunicatul Federației Europene de Handbal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.