Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchetă MONSTRU la Facebook - Procurorii americani investighează tranzacțiile de date ale companiei (New York Times)

judecator facebook justitie

Procurorii federali americani efectuează o anchetă penală în privința tranzacțiilor de date ale companiei Facebook, încheiate cu unele dintre cele mai mari companii din domeniul tehnologiei la nivel mondial, a informat miercuri New York Times, relatează Reuters.

Un juriu din New York a solicitat registre din partea a cel puțin doi producători de smartphone-uri și alte dispozitive, a informat cotidianul, citând oameni familiarizați cu cererile și fără a numi companiile, scrie Mediafax.

Citește și: Mircea Badea, DEZLĂNȚUIT la adresa soției lui Crin Antonescu: 'Să fii, totuși, ca europarlamentar descris prin asociere cu soțul casnic…'

Ambele companii se numără printre cele peste 150, printre care Amazon, Apple și Microsoft, care au încheiat parteneriate cu Facebook pentru accesul la informațiile personale ale sutelor de milioane de utilizatori, potrivit raportului.

Facebook se confruntă cu o serie de procese și anchete cu privire la practicile sale de confidențialitate, inclusiv investigații în curs de desfășurare efectuate de Comisia Federală a Comerțului din SUA, Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse și două agenții de stat din New York.

Pe lângă analizarea tranzacțiilor cu date, probele se concentrează pe dezvăluirile conform cărora compania a împărtășit datele a 87 milioane de utilizatori cu Cambridge Analytica, o firmă de consultanță britanică care a lucrat în campania președintelui SUA, Donald Trump.

Facebook a transmis că ei colaborează cu anchetatorii din mai multe agenţii federale, fără să se refere în mod special la această anchetă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.