Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ancheta care a decimat Poliția Rutieră din Sibiu. Din 27 de agenți, doar 2 au 'supraviețuit' filajelor

Inquam Photos/ Octav Ganea
politia rutiera verificari interdictii circulatie

Din cei 27 de polițiști care lucrau la Poliția Rutieră din Sibiu, au rămas doar 2 capabili să-și exercite funcția, după o ancheta de corupție în rândul polițiștilor rutieri, relatează Digi24.

8 agenți rutieri din Sibiu au fost arestați preventiv, 5 sunt cercetați sub control judiciar, alți 12 sunt anchetați pentru mită și nu mai pot lucra. Cei 25 de polițiști rutieri sunt acuzaţi de peste o sută de fapte de luare de mită, dar şi de alte infracţiuni.

Agenții ar fi fost filmați de serviciul anticorupție al Internelor, în timp ce luau șpagă de la șoferi, chiar în mașinile lor de serviciu.

Potrivit procurorilor, faptele de corupția au început în anul 2019. Ancheta începută în urmă cu 2 ani s-a deschis după ce un șofer a reclamat că a fost oprit în trafic, iar polițistul i-a cerut o sponsorizare pentru echipa de fotbal a IPJ Sibiu.

Ancheta Direcției Generale Anticorupție a fost una complexă, fiind folosiți chiar și agenți sub acoperire, care s-au dat drept șoferi. Cei de la DGA au avut și sprijinul Inspectoratului de Poliție Sibiu, și cu ajutorul superiorilor polițiștilor, au montat tehnică de supraveghere în mașinile de serviciu ale polițiștilor.

De asemenea, sunt căutați și șoferii care au oferit mită agenților de poliție. Până acum, sunt anchetați 8 șoferi care au dat mită, dar sunt 107 persoane suspecte de dare de mită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.