Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchete epidemiologice online! Nelu Tătaru: 'Odată primit acel rezultat, pacientul e luat în evidenţă de medicul de familie'

Inquam Photos / George Calin
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi, la Zalău, că după operaţionalizarea platformei digitale Corona-Forms, până la finalul săptămânii s-ar putea ca şi anchetele epidemiologice să fie disponibile online.

"De ieri (miercuri n.r.) s-a operaţionalizat platforma digitală Corona-Forms prin care, odată ce un rezultat pozitiv al unui laborator e introdus în acea platformă, ajunge în acelaşi timp şi la pacient, prin SMS, primeşte şi electronic, pe adresa de e-mail, ajunge şi la medicul de familie, prin identificare din CNP, ajunge şi la DSP. DSP-ul, în acel moment, furnizează decizia de izolare şi furnizează şi acea decizie către medicul de familie de concediu medical. Legătura se face, în acelaşi timp, şi cu SIUNIU de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar de astăzi până la sfârşitul săptămânii sper să reuşim să operaţionalizăm inclusiv online-ul anchetei epidemiologice care va uşura foarte mult activitate fiecăruia dintre ei. Odată primit acel rezultat, pacientul e luat în evidenţă de medicul de familie. Medicul de familie, dacă este un rezultat SARS-CoV-2 pozitiv, gestionează ca SARS-CoV-2 pozitiv, monitorizându-l. În condiţiile în care apare o simptomatologie, acest pacient este programat pentru investigaţi, separat, la un centru dedicat, nu pe timp de noapte, pe timp de zi, programat. În măsura în care evoluţia este bună, revine în izolare, dacă nu este bună, rămâne în spital. În condiţiile în care rezultatul este negativ, este tratată ca o infecţie respiratorie, cu concediul aferent sau terapia aferentă", a precizat Nelu Tătaru, conform agerpres.ro.

Eugen Teodorovici îl BAGĂ ÎN CORZI pe Klaus Iohannis: #guwerner-ul TREBUIE să plece URGENT de la conducerea României


În acelaşi context, ministrul Sănătăţii a precizat că în acest moment evaluează, la nivel naţional, situaţia paturilor de Terapie Intensivă şi sursele de oxigen din spitale, recomandând managerilor unităţilor medicale să-şi adapteze spitalele în conformitate cu cerinţele de pandemie.

"Ne-am dat seama că aceste spitale, care unele sunt din anii '70-'80, au, sau mai bine spus nu au, nici logistică, nici capacitate. Rămâne ca fiecare management să-şi adapteze, să-şi managerieze fiecare capacitate şi acolo unde avem o sursă de oxigen să poată să fie folosită, dar în contextul actual gândiţi-vă că a crescut foarte mult solicitarea atât la nivel de energie cât şi la nivel de oxigen, ca aparatură, cât şi la nivel de terapie cu oxigen. Evaluările pe care le fac prin ţară le facem pe paturile de Terapie Intensivă şi pe surse de oxigen. Foarte multe spitale încă lucrează pe acele centrale proprii. Sunt totuşi în acest moment disponibile şi alte facilităţi pentru a asigura, atât ca şi cantitate, cât şi ca presiune, solicitările de oxigen de care are nevoie fiecare unitate. Recomand, în continuare, fiecărui manager al spitalului să-şi readapteze spitalul pentru o componentă normală şi pentru patologie actuală, în pandemie", a menţionat Nelu Tătaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.