Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anchete sociale în rândul cetăţenilor proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina

refugiati
În acelaşi context, la solicitarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, reprezentanţi ai Biroului Asistenţă Comunitară din cadrul DAS Deva efectuează verificări în rândul refugiaţilor pentru identificarea şi monitorizarea minorilor care nu sunt însoţiţi de părinţi sau de un reprezentant legal, în vederea prevenirii unor situaţii de abuz sau neglijare.

"Investigaţiile se desfăşoară conform Hotărârii Guvernului nr. 336/2022, cu modificările şi completările ulterioare, de către echipe de asistenţi sociali, psiholog şi interpret vorbitor de limba rusă şi au ca scop verificarea în teren a informaţiilor conţinute în cererile persoanelor fizice care găzduiesc refugiaţi şi solicită decontarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea acestora (20 de lei/zi şi, respectiv, 50 de lei/zi pentru fiecare persoană găzduită)", se menţionează într-un comunicat al DAS Deva, remis AGERPRES.

În luna mai 2022, şase persoane fizice din municipiul Deva au solicitat administraţiei locale decontarea cheltuielilor de hrană şi cazare pentru găzduirea a 26 de cetăţeni proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, în timp ce în luna aprilie au fost depuse cinci solicitări pentru 22 de persoane refugiate, dintre care zece au fost copii.

Solicitările privind decontarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea se depun la Primăria Deva, în primele trei zile lucrătoare ale fiecărei luni, pentru luna precedentă. Cererile înaintate administraţiei locale după termenul de trei zile lucrătoare se soluţionează în luna următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.