Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANCOM organizează noi sesiuni de examinare pentru radioamatori şi operatori radio

broadbandtvnews.com
ancom

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat miercuri că organizează, în perioada 16 aprilie - 18 mai, prin direcţiile sale regionale din Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş, sesiuni de examinare în vederea obţinerii certificatelor de radioamator şi certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru.

”Sesiunile de examinare pentru obţinerea certificatelor de operator radio în serviciul mobil terestru vor avea loc în perioadele 17 - 18 aprilie 2018 la Timişoara, 23 - 24 aprilie la Bucureşti, 25 aprilie 2018 la Cluj şi 18 mai 2018 la Iaşi”, se arată în comunicat.

În România sunt valabile în prezent 7.659 certificate de operator pentru staţiile de radiocomunicaţii din serviciul mobil terestru.

”Examenele pentru obţinerea certificatelor de radioamator vor avea loc în perioadele 16 - 17 aprilie 2018 la Bucureşti, 21 aprilie 2018 la Cluj, 24 aprilie 2018 la Timişoara şi 11 mai 2018 la Iaşi”, se arată în comunicat.

Cei interesaţi trebuie să depună o cerere de înscriere, împreună cu o copie după actul de identitate şi o fotografie color tip paşaport, potrivit ANCOM. Suplimentar, pentru obţinerea certificatului de operator radio în serviciul mobil terestru este necesară dovada absolvirii cursurilor gimnaziale.

În România există în prezent 3.855 radioamatori autorizaţi de către ANCOM.

Pentru a putea utiliza o staţie de radiocomunicaţii, angajaţii companiilor care operează reţele de radiocomunicaţii mobile terestre trebuie să deţină un certificat de operator radio.

”De obicei, aceste companii activează în diverse domenii precum industrie, producţie, transport şi distribuţie de utilităţi publice la nivel naţional, transporturi, construcţii şi lucrări publice, agricultură, silvicultură, pază şi protecţie a vieţii şi proprietăţii private, protecţie publică, sănătate publică, servicii de gospodărire comunală etc”, se arată în comunicat, conform News.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.