Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANDPDCA cere anchetă PENALĂ în cazul primarului care și-a UMILIT fetița: Poliția a intrat pe fir

Traian Ogâgău

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) a solicitat Direcţiei pentru Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud (DGASPC) sesizarea organelor de cercetare penală, după apariţia unor imagini în spaţiul public care aduc atingere integrităţii fizice şi psihice a unui minor din Sângeorz-Băi, informează un comunicat al Autorităţii, relatează Agerpres. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Crina Sîrb, a precizat că în această speţă au fost dispuse verificări de către şeful inspectoratului.

Potrivit sursei citate, ANDPDCA a solicitat DGASPC Bistriţa-Năsăud sesizarea organelor de cercetare penală în vederea verificării existenţei elementelor constitutive ale unei infracţiuni, precum şi verificarea situaţiei minorei în familie şi a nevoilor de sprijin şi asistenţă.

"În egală măsură, facem apel către mass media cu privire la faptul că imaginile degradante şi umilitoare la adresa minorei sunt de natură să pună în pericol dreptul la imagine, accentuând componenta traumatică a acestui eveniment şi stigmatizarea copilului. Pe cale de consecinţă nu încurajăm promovarea şi distribuirea acestor imagini. ANDPDCA va monitoriza îndeaproape evoluţia situaţiei în acest caz şi colaborează direct cu DGASPC Bistriţa-Năsăud pentru apărarea drepturilor copilului", precizează preşedintele ANDPDCA, Mădălina Turza, în comunicatul transmis joi AGERPRES.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud (DGASPC) a demarat, miercuri, o anchetă privitoare la un posibil abuz emoţional produs de primarul oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, asupra fiicei sale minore.

În presa centrală a apărut un material video în care fetiţa, care plânge, este certată de tată şi pedepsită să stea în genunchi.

Directorul adjunct al DGASPC, Crina Andreica, a declarat pentru AGERPRES că mama şi fetiţa au venit în cursul după-amiezii la consiliere şi că tatăl, atunci când a fost contactat, a spus că imaginile ar fi "din iarnă".

Primarul din Sângeorz-Băi a filmat momentul în care își umilește fiica dezbrăcată și pe care a pus-o să stea în genunchi și cu mâinile ridicate deasupra capului, minute în șir, timp în care fetița este obligată să repete că va fi cuminte și că nu își va mai face părinții de râs. „Nu mai sunt obraznică și nu mai supăr pe mama și pe tata”, „O să fac exerciții și o să învăț”, „Ce-am făcut astăzi a fost ieșit din comun” sau „Sunt cea mai obraznică fată din hotelul ăsta”, sunt câteva dintre propozițiile pe care bărbatul o pune pe fetiță să le repete.

Cei de la PNL se delimitează de acest primar și arată că Ogâdău nu candidează din partea liberalilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.