Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andra Caşu consultant EY România, despre taxa de 2%din cifra de afaceri: 'Scopul final acesta a fost, să adăugăm nişte surse de finanţare pentru buget'

bclub.co.in
taxa

Taxa de 2% din cifra de afaceri în domeniul energiei ar putea fi considerată un impozit, deşi în Codul Fiscal nu se face o referinţă explicită pentru a nu speria contribuabilii, susţine Andra Caşu, partener asociat EY România, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis se pregătește să apese BUTONUL ROȘU: mișcare care îngroapă coaliția PSD-ALDE

"Din păcate, zona de energie şi gaze naturale trebuie să se aştepte în continuare la un focus şi probabil şi la inspecţii în continuare din partea autorităţilor. Vă spuneam că noi am stat să ne întrebăm dacă este de fapt sau trebuie considerată aceasta (taxa de 2% din cifra de afaceri în domeniul energiei - n. r.) o contribuţie, un impozit, pentru scop fiscal, având în vedere că nu este un cross-reference în lege la Codul Fiscal sau la norme. Cel mai probabil, scopul ăsta a fost în spatele scenei, ca să zic aşa, şi tocmai pentru a nu face o referinţă explicită la Codul Fiscal, să nu speriem contribuabilii, dar scopul final acesta a fost: să adăugăm nişte surse de finanţare pentru buget prin nişte taxe pe care nu le numim taxe, le numim contribuţii speciale", a spus Andra Caşu, la cea de-a XIII-a ediţie a Conferinţei anuale de fiscalitate EY.

Ea a declarat că, iniţial, ANRE în calitate de regulator pe piaţă, percepea o contribuţie de 0,1%. Contribuţia fusese mărită la 0,2% printr-un regulament al ANRE, dar instituţia nu ştia că s-a venit cu acest OUG, care măreşte de 20 de ori această contribuţie, "desenată fiind ca o contribuţie, însă fiind, în esenţă, o taxă paralelă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.