Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andreas Elsner, director executiv comercial al Telekom: '5G este tehnologia viitorului în telecom, dar va dura până va ajunge relevantă'

lemondeinformatique.fr
5g

5G este tehnologia viitorului în telecomunicaţii, dar va dura ceva timp până când va ajunge relevantă pentru cei mai mulți utilizatori, a declarat luni Andreas Elsner, director executiv comercial al companiei Telekom Romania, în cadrul evenimentului de prezentare a ofertelor de Crăciun, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Veste proastă pentru soțul Olguței Vasilescu- Decizia luată de instanță .

"Tehnologia 5G este tehnologia viitorului în telecomunicaţii, ceea ce e absolut esenţial. Dar va dura ceva timp până când va ajunge relevantă pentru cei mai mulţi utilizatori de pe piaţă. Când comunici ceva prin televiziune, comunicarea se adresează segmentului larg, nu vizezi un public de nişă, iar atunci când ne adresăm clienţilor noştri, vrem să le prezentăm un produs care poate fi experimentat acum, aici. Momentan nu considerăm că tehnologia 5G este relevantă pentru cei mai mulţi dintre consumatori, pentru că aceştia preferă să urmărească videouri, youtube sau Netflix sau HBO şi de asemenea, să folosească social media, şi potrivit testelor noastre, putem oferi aceste servicii utilizând 4G", a spus Elsner.

Directorul a a adăugat că tehnologia 5G se va putea implementa în viitor şi va folosi în special companiilor, sau domeniilor precum medicina, şi în special chirugia, însă, dacă aceasta ar fi implementată în acest moment ar însemna doar o mai mare lărgime de bandă.

"În viitor, când va fi lansată tehnologia 5G, lăţimea de bandă va fi mai mare, acest lucru va însemna că vom putea aloca resursele acesteia către diferite companii. Sunt anumite domenii pentru care noi trebuie să fim o adevărată sursă de încredere, printre acestea sunt chirurgie la distanţă (telesurgery) şi medicinină la distanţă (telemedicine) unde ai nevoie de o mare precizie, pentru că dacă robotul dă o eroare de câţiva centimetri, atunci ai o problemă. Acest lucru poate fi rezolvat în viitor, dar în acest moment putem oferi doar mai mare lăţime de bandă", a explicat directorul Telekom.

Citește și: Viorica Dăncilă: Pot sa fac lucruri bune pentru oameni

Telekom Romania a anunțat luni, oferta de iarnă a companiei în televiziune şi telefonie. Compania speră să atragă în sezonul care urmează circa 25% dintre clienţii noi de servicii de telefonie mobilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.