Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andreea Păstîrnac a discutat cu comunitatea din Bruxelles reîntoarcerea în ţară şi reinserţia socio-profesională a românilor din diapora

Inquam Photos / Octav Ganea
andreea pastarnac

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, s-a întâlnit, la Bruxelles, cu membrii comunităţii româneşti din regiune, reprezentanţi ai mediului asociativ, precum şi ai mass-media de limba română. Potrivit unui comunicat transmis, joi, Agerpres, agenda discuţiilor care au avut loc marţi a cuprins oportunităţile de finanţare oferite de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni pentru proiecte şi activităţi, precum şi modificările legislative propuse pe legile care vizează sprijinirea românilor din afara graniţelor.

În comunicat se arată că a fost abordată şi susţinerea reîntoarcerii în România, ministrul prezentând măsurile adoptate în vederea facilitării acestui proces, precum programul aflat deja în derulare "Diaspora Start-up", prin care românii pot primi până la 40.000 de euro finanţare nerambursabilă.

În contextul aproprierii Centenarului, oficialul român a prezentat pe larg proiectul MRP dedicat celebrării a 100 de ani de la Marea Unire intitulat 'Centenar prin Înfrăţiri', care îşi propune dezvoltarea de reţele asociative create pe baza legăturilor de înfrăţire între localităţi, asigurând o cooperare structurată, intensă şi multilaterală între unităţi administrativ-teritoriale din România şi din comunităţile istorice şi emergente, precizează sursa citată.

Ministrul pentru românii de pretutindeni a avut şi o întrevedere de lucru cu Emir Kir, primarul comunei Saint-Josse-ten-Noode, în cadrul căreia s-a discutat despre procesul de înfrăţire a acestei localităţi cu Sectorul 5 din Bucureşti. Totodată, în marja deplasării, ministrul Andrea Păstîrnac a luat parte la dezbaterea 'Diaspora românească în Uniunea Europeană', organizată marţi la Parlamentul European de către Rombel, Consiliul Românilor de Pretutindeni şi GRASP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.