Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andreea Pora a explodat după ce Tudorel Toader a cerut demisia lui Augustin Lazăr! Iohannis, somat să-și asume o eventuală suspendare

andreea pora

„Cum va arăta țara în care Dragnea și PSD-ul vor deține întreaga putere în stat? Este întrebarea la care trebuie să răspundă în primul rând președintele Iohannis, sub mandatul căruia s-a întâmplat grozăvia”, scrie Andreea Pora într-un amplu editorial publicat în Revista 22. Jurnalista reacționează după ce Tudorel Toader a cerut demiterea lui Augustin Lazăr și îi cere președintelui să atace la CCR raportul de revocare  întocmit de ministrul Justiției, iar dacă nu reușește să-și asume o eventuală suspendare.

„Spectacolul oferit de ministrul justiției a fost unul grotesc atât prin umilirea publică a unui magistrat  de calibrul lui Augustin Lazăr- net  superior ca pregătire, calibru moral și intelectual  ministrului  ”Gudurel”, vizibil frustrat și  rachinos pe ascendendatul   adversarului-, cât mai ales prin mesajul lansat către întreaga justiție: sunteți la mâna noastră. Emoția și revolta care au răzbătut din luarea de poziție a lui Lazăr sunt, probabil, resimțite de majoritatea magistraților și a oamenilor zdraveni la cap și cu bun-simț  din țara asta. O revoltă justificată pentru că intimidarea, cenzura și spiritul discreționar sunt la ordinea zilei, iar Dragnea și ai lui nu mai fac nici măcar efortul de a păstra aparențele. Vor zdrobi tot ce le stă în cale, acum că sunt atât de aproape de victorie. Dacă sunt lăsați. (...)

Valeriu Stoica intervine în războiul Tudorel Toader-Augustin Lazăr! Avertisment dur pentru procurorul general: "Lucrurile par să fie destul de greu de oprit'

Și ce-i de făcut? Ce pot face instituțiile, președintele, partidele? Să se trezească la realitate, să conștientizeze gravitatea situației, faptul că România se află pe buza prăpastiei și să-și asume responsabilitatea acțiunii. (...)

Iohannis a încearcat să bage gunoiul intern sub preș în speranța că europenii vor achiesa la asta- ceea ce nu s-a întâmplat-, imaginându-și că rolul pe care urmează să-l joace România și el personal ( inclusiv la summitul de la Sibiu de anul viitor) îi va aduce puncte electorale. O socoteală profund greșită, care pune în prim plan obiectivul unei bune președinții ( orice ar face, aceasta va fi modestă, pe măsura guvernului Dăncilă, remaniat sau nu), o imagine falsă a României, despre care toată lumea știe că e falsă, și propriile interese, în detrimentul statului de drept și a democrației. E o bulă periculoasă, care așează între paranteze valorile fundamentale, în interiorul căreia dacă rămâne captiv ( ca până acum) poate să-și ia adio de la un alt mandat. Iohannis are de ales: fie revine la realitate, fie rămâne în bulă. Fie fuge, fie luptă. Iar căile de luptă nu sunt chiar atât  de înguste pe cât s-ar crede. În primul rând, trebuie să folosească arma cuvântului, care poate fi una redutabilă dacă e bine calibrată și țintită. În al doilea rând, nu trebuie să semneze  revocarea lui Lazăr, așa cum a făcut cu Kovesi. Ce s-a întâmplat de atunci încolo arată fără dubiu că PSD nu se lasă până nu distruge justiția.

Să adune toți constituționaliști luminați din țara asta și să conteste la CCR, pe motive de legalitate și nu de oportunitate ca data trecută, raportul de revocare  întocmit de Toader. Iar dacă nu reușește, deși așa cum spune Vlad Perju, exită șanse reale, să-și asume o eventuală suspendare.”, scrie Andreea Pora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.