Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andreea Pora calculează ce câștigă Liviu Dragnea din ultima mutare: 'Lătrăilor' de prin piețe, presă sau de la Bruxelles ar trebui să li se închidă gura'

andreea pora

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a anunțat că va promova un act normativ în baza căruia vor fi sancţionate persoanele care denigrează imaginea României în exterior. Andreea Pora a calculat ce ar câștiga Dragnea în urma unei astfel de legi și de ce vrea liderul social-democrat un act normativ care să pedepsească defăimarea.

”Cine îl critică pe el, guvernarea lui, partidul lui, legile emanate de majoritatea lui „sabotează țara“, „o defăimează“, „îi subminează interesele naționale și globale“. „Lătrăilor“ de prin piețe, presă sau de la Bruxelles ar trebui să li se închidă gura, ba chiar să li se retragă cetățenia, cum sugera un pesedist din categoria rebuturi”, scrie ea pentru revista22.ro.

Pora spune că, în ciuda unui act normativ, lui Dragnea nu-i vor ieși calculele.

Citește și: Veste TRĂSNET pentru Antena 3, după ce a pierdut procesul cu Kovesi! Un personaj cunoscut vrea să dea televiziunea în judecată

”Problema e că „defăimătorii“ sunt mulți. Și, mai ales, credibili. Aici e durerea. Îi crede lumea: Comisia Europeană, ambasadele, Departamentul de Stat, presa occidentală, ba chiar și românii care mai au trei neuroni teferi. E simplu de ce. Nu sunt penali și n-au dosare, nici afaceri și aranjamente lucrative cu statul, nu aspiră la funcții sau sinecuri și nici nu vor să-și căpătuiască conturile și familiile extinse. Nu le „iese“ nimic din modificările legilor justiției, codurilor penale, din subordonarea DNA și înlăturarea lui Kövesi. Pe scurt, n-au interesul să mintă. Ca Dragnea și ai lui. Care au de câștigat totul, în primul rând propria libertate. E un adevăr simplu. Pe care îl pricep toți.”, adaugă Andreea Pora.

Citește și: Acuze grave ale lui Dan Negru! De ce l-ar fi refuzat, de fapt, Televiziunea Română pe Andrei Gheorghe .

”Ideea pedepsirii celor care „își defăimează propria țară prin minciună“, a celor care „sabotează cu bună știință țara prin declarații antiromânești sau prin acțiuni servile îndreptate împotriva intereselor noastre globale și naționale“ nu este nouă. În 2016, PSD a scos din joben „Legea defăimării sociale“, care introducea printre grupurile sociale pe care, vezi doamne, voia să le protejeze, și pe cel constituit pe criteriul „apartenenței politice“. Amenda ajungea și la 60.000 de lei pentru punerea în „situație de inferioritate“ a vreunui pesedist, de exemplu. La vremea respectivă, proiectul a fost aprobat la Senat, dar s-a blocat la Cameră, Guvernul Cioloș nu l-a susținut, iar Comisia pentru drepturile omului i-a dat aviz negativ. Acum e tocmai bun de scos de la sertar. Dar asta e nimic în comparație cu ințiativa unor parlamentari PSD, tot din 2016, de a reintroduce în Codul Penal infracțiunea de „defăimare a țării și a națiunii“. Leznațiunea era pedepsită cu închisoarea de la șase luni la trei ani. Era vorba, de fapt, de revenirea la prevederea (art. 236, al. 1) din Codul Penal care a funcționat până în 2006, când a fost abrogat la cererea ministrului Monica Macovei.”, scriea Pora în sursa citată.

Citește și: S-a aflat! Cine o va înlocui pe Andreea Mantea la Kanal D .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.