Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andreea Pora vorbește despre un SCENARIU TERIBIL pentru Laura Codruța Kovesi: 'Vor reuși să o bage la închisoare' + Următoarea MARE ȚINTĂ

Inquam Photos/ Octav Ganea
Iohannis Kovesi Lazar bilant

Laura Codruța Kovesi e în cursa pentru șefia Parchetului European, iar după un al doilea filtrul este pe ultima poziție, din cele 3. Andreea Pora scrie că miza în cazul fostei șefe DNA nu e doar de a o împiedica să ajungă procuror-șef european, ”ci de convingerea că vor reuși să o bage la închisoare sau măcar s-o târască ani de zile prin tribunale, făcându-i cariera și viața praf.”.

Jurnalista spune că pe Kovesi nu o vizează doar dosarul aducerii în țară a lui Nicolae Popa, ci i s-a mai deschis unul legat de protocolul cu SRI din 2009. ”Iar din celelalte 18 plângeri penale i se vor mai fabrica măcar alte câteva dosare. Kövesi e trofeul lor. Are valoare simbolică”, scrie revista22.ro.

Citește și: EXCLUSIV Lovitură de teatru în privința pensiilor românilor! Reacție explozivă a Ministerului Muncii

Însă, conform sursei citate ”următorul vizat este procurorul general, Augustin Lazăr, pe care secția-măciucă pentru magistrați l-a și luat în vizor. Deși deocamdată urmărirea penală este doar in rem, e clar unde bate. Vezi doamne, comunicatul din 2017, prin care Parchetul General informa că transportul aerian pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa a fost „achitat integral de Poliția Română“, constituie „favorizarea făptuitorului“ și „fals în declarații“. Păi, dacă se ajunge până acolo încât șeful unei instituții să fie pus sub urmărire penală pentru comunicatele de presă, n-ar fi rău ca Adina Florea să-și păzească spatele. Mă gândesc la primul comunicat, de vineri seara, al Secției speciale, în care nici mai mult, nici mai puțin dădea nume și informații din anchetă, ceea ce contravine legii.”, mai titrează Pora.

Citește și: Atenție! Kovesi, în cursa pentru procuror-şef european

”Metodele de a scăpa rapid de Lazăr, astfel încât Secția să aibă drum deshis spre orice abuz împotriva magistraților care nu bat din pinteni, sunt două: o decizie a CCR pe modelul Kövesi, care să-i impună președintelui revocarea din funcție cerută de Toader (coaliția PSD-ALDE a decis deja sesizarea Curții), sau o trimitere în judecată, situație în care este suspendat automat din funcție fără niciun aviz de la CSM.”, conform Andreei Pora, deși Lazăr mai are o lună și se pensionează, iar dacă s-ar ajunge la o eventuală decizie a CCR, ea nu va intra în acțiune pentru că procurorul general și-a scris deja cererea de pensionare și ar introduce-o la timp cât să nu fie afectat de un verdict al Curții.

”Lazăr trebuie eliminat pentru a nu mai pune bețe-n roate anchetelor. Sigur, mai e și Cristina Tarcea de care ar trebui să scape, opoziția ei la cercetarea disciplinară a Inspecției Judiciare a fost neobișnuit de dură - dacă ne gândim doar la dezvăluirea despre întâlnirea de noapte fără telefoane cu Dorneanu și la degetul acuzator țintit spre Dragnea. Tarcea ar putea să le facă probleme dacă au de gând să atace și completele de trei judecători, ceea ce Ciorbea nu s-ar da în lături după întâlnirea cu niște condamnați de soi.”, adaugă Pora.

Citește și: Telekom, reacționează după ce Pro TV a anunțat că ar putea ieși din grila de programe: ‘Suntem surprinși de anunțul făcut de Pro Tv’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.