Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Baciu, despre etapa a treia: 'Din 33.600 de locuri disponibile, mai erau numai trei locuri disponibile'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Valeriu Gheorghiță Andrei Baciu

Vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu, afirmă că luni, 15 martie, va fi imunizată prima persoană eligibilă pentru etapa a treia de vaccinare. Această etapă începe cu localităţile unde se înregistrează o rată de infectare de peste 4,5 la o mie de locuitori.

"Prima persoană din etapa a treia vaccinată, lucrul acesta se va întâmpla luni, pe 15 martie”, a afirmat Andrei Baciu, vineri seară, la Digi 24.

Citește și: Datele care răstoarnă criticile! Situația făcută publică de Rareș Bogdan

El a declarat că etapa a treia va debuta cu localnicii din oraşe şi comune unde "situaţia epidemiologică este realmente critică", respectiv acolo unde indicele de infectare depăşeşte 4,5 cazuri la o mie de locuitori, fiind vorba despre nouă localităţi aflate în această situaţie.

"A început deja programarea, 33.600 de locuri disponibile. Vestea bună este că astăzi, la ora 18:00, mai erau numai trei locuri disponibile. În jur de 28.800 exclusiv din etapa a treia, restul au fost persoane din etapa a doua care s-au programat în continuare”, a completat Baciu.

Citește și: Atac fără precedent la Mircea Dinescu: ‘Pușlama ordinară’

Printre localităţile care au indice ridicat de infectare şi unde etapa a treia a vaccinării va începe de săptămâna viitoare se numără municipiile Braşov şi Timişoara.

Baciu a catalogat drept "îmbucurător" faptul că oamenii s-au programat pentru imunizare, întrucât acest lucru arată că ei înţeleg beneficiile vaccinării. El a precizat că în această etapă se va putea înscrie "oricine peste 16 ani”.

Citește și: Medicul Răzvan Constantinescu reacționează la atacul lui Florin Cîțu: ‘Pramatia aia schizoidă m-a făcut terorist’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.