Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Baciu explică de ce nu îi marginalizează pe cei care nu se vaccinează: 'Nu avem destule doze astfel încât toate persoanele să o facă'

www.facebook.com
andrei baciu

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a spus că nu se pune problema ca persoanelor care nu se vaccinează să le fie restricționat accesul la diverse servicii, cum ar fi mersul la restaurant. El le dă asigurări românilor că vaccinarea o să rămână un act voluntar în continuare.

„Aș vrea să punctez faptul că a avut loc prima întâlnire a comitetului interministerial. Vaccinarea sigur că are și va avea cel mai mare impact asupra evoluției pandemiei. O să influențeaze și pandemia.

Condiționarea directă nu e ok! Vaccinarea e voluntară, nu e un act obligatoriu. Așa o să rămână. Nu avem destule doze astfel încât  toate persoanele care vor să se vaccineze să o facă.

Trebuie să păstrăm principiile fundamentale: să avem aces echitabil la vaccin și să ținem cont că e voluntară vaccinarea.

Când ai 70% din populație vaccinată ce înseamnă? Că nu vor face boala sau o să facă un caz foarte slab. Asta ce înseamnă pe parcurs? Că scade presiunea pe spitale”, a spus Andrei Baciu, la Digi24.

Citește și: VIDEO - Abia venită în fruntea ministerului, Ioan Mihăilă anunță împrumuturi masive în sănătate: două centre de arși vor fi construite .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.