Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Baciu, întâlnire de urgență cu comisarul european pentru sănătate: Dacă nu luăm acum măsuri, această boală va duce la multe decese în UE / Foto

Tion
cancer

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, s-a întâlnit, marți, cu comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, care este alături de România în lupta împotriva cancerului.

"Am avut o întâlnire foarte bună cu comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, căruia îi mulțumesc pentru deschidere și dorința de a integra eforturile României în strategia europeană din domeniul sănătății. În contextul în care astăzi încheiem Săptămâna Europeană de Luptă Împotriva Cancerului, iar România marchează duminică Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer, aceasta a fost tema principală a întâlnirii de astăzi. Împreună, am agreat că este esențial să asigurăm acces egal la diagnosticare și tratament pentru toți, indiferent de condiție socială sau vârstă, cu atât mai mult în condițiile în care datele arată o situație îngrijorătoare.

În 2020, în Uniunea Europeană, 2,7 milioane de persoane au fost diagnosticate cu cancer și alte 1,3 milioane au pierdut lupta cu această cruntă maladie.

Circa 50% dintre cazurile de cancer din România se înregistrează la persoanele de vârstă activă.

Dacă nu luăm acum măsuri decisive, cazurile de cancer vor crește cu până la 24% până în 2035, ceea ce înseamnă că această boală va fi una dintre principalele cauze care vor duce la deces în UE.

Îmbunătățirea depistării precoce a cancerului este principalul nostru obiectiv, în condițiile în care rata de supraviețuire în bolile de cancer este de circa 90%, cu condiția depistării la timp a bolii", a scris Andrei Baciu, pe Facebook.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.