Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Caramitru, amendat cu 5.000 de lei pentru afirmațiile 'BOR este o sectă demonică'

andrei caramitru

Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis miercuri, cu unanimitate de voturi, că Andrei Caramitru trebuie să plătească o amendă contravențională de 5.000 de lei, după ce a scris pe contul său de socializare că Biserica Ortodoxă Română (BOR) este „o sectă demonică” și „e un ISIS”, „o organizație criminală, retrogadă, retardată, coruptă”.

Mesajul publicat pe pagina de socializare de către domnul Andrei Caramitru:

  • “Eu de azi mă dezic oficial de Organizația BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numită BOR este doar o organizație criminală, retrogadă, retardată, coruptă. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal. Care ne ține în afara civilizației. Și nu are NICI o legătură cu Biblia și cu credința. NICI UNA. E un ISIS. O sectă demonică. Așa că de azi oameni buni – EU NU O SĂ MAI CALC NICIODATĂ ÎN VREO BISERICĂ ORTODOXĂ. Oricine își face nuntă, botez etc. acolo – eu nu o să vin. Și nu voi mai interacționa vreodată cu vreun angajat al acestei organzații. Punct.”

CNCD a decis că mesajul „reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate”.

„S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 5.000 lei domnului Andrei Caramitru. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (9 voturi)”, a transmis miercuri CNCD.

Citește și: Se conturează un duel exploziv la parlamentare: Gabriela Firea VS Victor Ponta, posibili capi de listă în București / SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.