Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Caramitru îi dă o lovitură grea lui Klaus Iohannis: Logic și normal e să-l votăm toți pe Dan Barna în turul I. În turul II să nu mai votăm mesianic

andrei caramitru

Fostul consilier al liderului USR Dan Barna, Andrei Caramitru, a îndemnat duminică electoratul să nu-l voteze pe Klaus Iohannis în primul tur la prezidențiale, ci să-l voteze pe Dan Barna pentru a lăsa PSD în afara concursului, după care în turul 2 „sa nu mai votam mesianic, idolatrizând pe cineva, ci sa votam propuneri, programe”.

„Știu ca multă lume e supărată că USR/PLUS o sa aibă un candidat, pe Dan Barna, la Prezidentiale. Argumentul lor este că “spargem votul” opozitiei și ca astfel favorizăm PSD. E o minciună, este profund neadevărat. O sa încerc sa le explic logic și rațional situația.

1) Vor fi 2 tururi de scrutin. Conform legii, Iohannis nu poate câștiga din primul tur. Pentru asta ar avea nevoie de 9 miloane de voturi (50%+1 din listele electorale). Cum nu vor participa mai mult de 10-11 milioane de oameni in primul tur, Iohannis ar avea nevoie de 90% din voturi sa fie ales in primul tur. E imposibil.

2) Contează cum vrem sa arate Turul 2. Iohannis și PSD (posibil Firea) sau Iohannis și Barna. Vrem PSD sau USR/PLUS in turul 2?

3) Dacă PSD nu intra in Turul 2 vom vedea o implozie a lor și colaps la locale si parlamentare. Și vom vedea o campanie pe bune - între 2 candidați de dreapta - și vom putea alege in funcție de viziunea propusă de fiecare. Nu vom fi - iarăși - forțați sa alegem un candidat anti-PSD (oricare ar fi el) doar ca sa blocam PSD-ul.

Deci - logic și normal - e așa:

- sa votam toți pe Dan in turul 1 ca sa blocam PSD-ul și sa ii aruncam la lada de gunoi a istoriei

- in Turul 2: sa fim toți foarte atenti la propunerile fiecărui candidat. Sa ne asiguram ca vin fiecare cu un program, cu o viziune, cu o echipa. Și sa votam masiv și informat, in funcție de preferințele fiecăruia. Și sa nu mai votam “mesianic”, idolatrizând pe cineva, ci sa votam propuneri, programe.

Așa ca - ii rog mult pe prietenii de la PNL să accepte competiția. Nu se poate să prefere candidatul PSD in defavoarea celui de la USR pentru Turul 2 (știu ca e poate mai simplu pentru ei dacă intra PSD in Turul 2, dar nu e bine pentru România și ar trebui să aibă mai multă încredere in propriul candidat - e totuși Președintele României)”, a transmis Andrei Caramitru pe Facebook.

Citește și: Revoltă în ALDE: PSD suferă de sindromul UDMR! / SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.