Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Hrebenciuc, opere complete: A turnat tot la DNA despre un personaj important

hrebenciuc

Andrei Hrebenciuc s-a apucat de scris! Nu cărți, deși e cadru didactic universitar, ci denunțuri. Unul e foarte important în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a amânat pentru luni luarea unei decizii privind cererea DNA de arestare preventivă a prinţului Paul, a lui Remus Truică, Dan Andronic, Marius Marcovici, Robert Roşu şi Claudiu Mateescu, în dosarul retrocedării ilegale de terenuri din Ilfov.

Surse judiciare spun că Andrei Hrebenciuc a colaborat cu procurorii DNA Braşov şi a oferit informaţii importante care au dus la arestarea Prinţului Paul, anunță România TV.

Citește și: Detalii neștiute din trecutul câștigătoarei ”Vocea României”: Legătura cu politicienii

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat vineri pentru 21 decembrie pronunțarea în cazul contestației DNA față de decizia prin care Remus Truică a fost plasat în arest la domiciliu, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa. Remus Truică, Dan Andronic și prințul Paul au ajuns vineri la instanţa supremă.

Citește și: Cel mai așteptat film al anului, făcut praf: Star Wars a murit

"Datorită faptului că inculpatul Paul Philipe al României nu dispunea de bani pentru a plăti inculpatului Remus Truică influenţa traficată, ba chiar dorea să obţină avans, iar acesta, la rândul său, a identificat oportunităţi de îmbogăţire, au convenit o înţelegere prin care plata traficului de influenţă a fost de 80% şi s-a raportat la un avans de patru milioane de euro pe care l-a primit cumpărătorul de influenţă, în schimbul cesiunii bunului viitor pentru care s-a traficat influenţa", arată procurorii DNA în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a prinţului Paul.

Citește și: Primele reacții ale handbalistelor după semifinala dramatică pierdută cu Norvegia

De asemenea, anchetatorii precizează că "suspecţii Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benny Steinmetz au contribuit cu sume pe care Remus Truică le-a oferit cumpărătorului de influenţă, Paul Al României, cu titlu de avans, conform înţelegerii infracţionale, dar şi cu sume necesare costurilor judiciare, iar inculpatul Robert Roşu a contribuit cu depunerea notificărilor la instituţii publice diverse, pentru a crea aparenţa unui demers serios, dar şi cu încheierea actelor şi împuternicirilor solicitate de către Remus Truică".

Citește și: Un ministru din guvernul Cioloş face o declaraţie uluitoare: 'Efectiv, otrăvim populaţia'

Pe de altă parte, anchetatorii arată că prinţul Paul a avut "o contribuţie esenţială" la săvârşirea faptelor privind dobândirea Fermei Băneasa din judeţul Ilfov, în condiţiile în care "întreaga activitate infracţională a fost generată" de acesta, menţionând că el a cunoscut fiecare demers făcut de membrii grupului condus de Remus Truică pentru dobândirea proprietăţilor revendicate.

Citește și: SCANDAL în Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei: Marilena Rotaru a demisionat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.