Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii neștiute din trecutul câștigătoarei ”Vocea României”: Legătura cu politicienii

Cristina Bălan este noua câștigătoare a concursului ”Vocea României” de la PRO TV! Însă, puțină lume știe ce legături a avut Bălan cu lumea politică.

Cristina Bălan a fost solista Impact, una dintre cele mai de succes trupe româneşti ale anilor 2000, însă o lungă perioadă de timp a lipsit din lumina reflectoarelor, dedicându-se familiei. În trupa impact, Cristina era colegă cu Rareș Timiș, nimeni altul decât fiul fostului deputat PDL Ioan Timiș, care a murit în 2010 la doar 59 de ani. În plus, cei doi erau nelipsiți de la orice eveniment muzical din Banat mai ales din campaniile electorale prin prisma legăturii dintre Rareș și tatăl său.

Citește și: SCANDAL la PRO TV: Cine a câștigat Vocea României / VIDEO

Cristina Bălan, în vârstă de 34 de ani, a studiat muzica încă din clasele primare, iar mai târziu s-a înscris la Conservator, dar a renunţat după doi ani din cauză că se plictisise de prea multă teorie, conform Pro TV. În 1998, Cristina Bălan a participat la un casting pentru a intra în trupa Impact. Formată în anul 1999 din Cristina Haios (actuală Bălan – n.red.) şi Rareş Timiş, Impact a fost una dintre cele mai de succes trupe româneşti de după Revoluţie, mai ales datorită faptului că a fost prima formaţie al cărui sound semăna cu cel din străinătate. Impact a lansat numeroase hit-uri, printre care „Te iubesc“, „Lasă-mă să visez“, „Departe de tine“, „Clipe“ şi „Babe“. În 2009, Rareş a părăsit trupa, fiind înlocuit de Gabriel Bălan, însă 2012 a adus sfârşitul proiectului Impact. Cristina şi Gabriel au decis să se concentreze pe proiectele solo, iar la finele lui 2012 s-au căsătorit, urmând ca în 2013 să devină părinţii a doi băieţei gemeni, Toma David şi Matei Nikolas.

Citește și: Cel mai așteptat film al anului, făcut praf: Star Wars a murit

Fără să-şi dorească acest lucru, Cristina Bălan a fost unul dintre cei mai controversaţi concurenţi de la Vocea României, nu puţine fiind vocile care au contestat participarea în show-ul de la Pro TV, fiind de părere că aceasta este deja consacrată şi „fură“ astfel şansa unor persoane care nu au niciun fel de experienţă în industria muzicală. Artista nu a întârziat să răspundă criticilor şi, într-un mesaj publicat pe Facebook, a precizat că „a îndrăznit să accepte provocarea Vocea României din motive personale“, fără însă a le divulga. Totodată, Cristina a făcut foarte clar faptul că a muncit mult pentru cariera sa, nu a primit nimic „de-a gata“ şi nu a făcut compromisuri. Aceasta a mai subliniat că actul său artistic este „spontan şi firesc“, iar unul dintre motivele pentru care participă la Vocea României este acela că îşi doreşte să scape de ştampila house-techno-eurodance, fiind de părere că sunt foarte mulţi cei care nu ştiu că ea poate aborda şi alte genuri muzicale, întrucât este asociată doar cu piesele trupei Impact.

Citește și: Primele reacții ale handbalistelor după semifinala dramatică pierdută cu Norvegia

Cristina Bălan: „Aş vrea ca acele persoane care mă critică să cunoască cruzimea industriei muzicale“ Pe de altă parte, Cristina s-a arătat afectată de faptul că multe persoane care o apreciau au dispărut odată cu participarea la Vocea României, precizând că traversează o perioadă în care este „şi iubită, şi urâtă.“ De asemenea, concurenta a subliniat că nu are „pile“ şi nu se foloseşte de cariera ei, considerând, dimpotrivă, că aceasta îi aduce un prejudiciu. „Aş dori ca acele persoane care mă critică pentru participarea la Voce, prin prisma carierei mele trecute, să cunoască cruzimea industriei muzicale. Există vreun artist consacrat care să dorească să devină concurent la o emisiune, dacă acea carieră mult discutată îl ajută în vreun fel? Cu alte cuvinte, voi cei care mă scuipaţi în gând şi nu numai, credeţi că pentru mine acest show este un moft? Aud/văd aceeaşi placă repetată până la obsesie, într-un efect de turmă înfricoşător: concurenţa neloială. Şi tot ce simt este că sunt doar un om, ca toţi oamenii de pe acest pământ. Un om care îşi plăteşte facturile, care munceşte, care are o familie de care-i pasă atât de mult încât e în stare să înfrunte tot veninul din lume“, scria Cristina Bălan pe Facebook înainte de semifinala Vocea României.

Citește și: Un ministru din guvernul Cioloş face o declaraţie uluitoare: 'Efectiv, otrăvim populaţia'

Tot atunci, soţul acesteia, compozitorul Gabriel Bălan, care este totodată şi managerul trupei ABCD, din care tânăra face parte în prezent, a dezvăluit că soţia sa a ales să participe la Vocea României pentru a reveni în atenţia publicului şi nu pentru a câştiga competiţia. „Nu am venit la «Vocea României» cu gândul să câştigăm, ci am venit pentru expunere, pentu că soţia mea nu a mai apărut de multă vreme pe sticlă. Am vrut să plecăm de aici şi eram axaţi pe o ţară nordică, unde oricum trebuia să o luăm de la capăt. Nu suntem încă ferm convinşi că am ajuns pe o linie de mijloc şi că nu mai trebuie să plecăm. Vedem cum evoluează lucrurile pentru noi aici. Sunt mulţi care nu ştiau de Cristina şi de Impact. Nu pot să zic că după apariţia de la Pro TV au năvălit fanii pe Cristina. Practic, ea nu exista ca şi vedetă, însă «Vocea» a scos-o la suprafaţă“, declara săptămâna trecută, pentru „Click!“, Gabriel Bălan.

Citește și: SCANDAL în Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei: Marilena Rotaru a demisionat

De asemenea, într-un interviu acordat în exclusivitate ziarului „Adevărul“ cu doar câteva ore înainte de marea finală Vocea României, Cristina Bălan a recunoscut că mesajele critice au afectat-o, dar au şi ajutat-o să evolueze. De asemenea, finalista de la Vocea României consideră că industria muzicală românească a ajuns să însemne „foarte mult marketing, management şi PR şi mult prea puţin muzică.“ Însă, participarea la Vocea României a făcut-o pe Cristina să înţeleagă că lucrurile pot fi schimbate şi că oamenii sunt dornici să primească şi altfel de muzică, dovadă fiind că a ajuns în finala Vocea României tocmai datorită voturilor telespectatorilor, în ciuda faptului că „a riscat“ şi a interpretat o piesă mai puţin cunoscută.

Citește și: Scrisoare către președintele Klaus Iohannis din partea monarhiștilor

„Cine a avut legătură cu industria muzicală ştie exact ce am vrut să spun. Ba chiar sunt foarte mulţi oameni care nu au neapărat o legătură cu această industrie şi ştiu ce am vrut să zic. Nu am să mă avânt în alte explicaţii, nu este rolul meu de a repara sau schimba disfuncţionalităţile industriei muzicale. Pot, cel mult, să influenţez puţin prin muzica pe care o voi face de acum înainte. Uite, ca să dau un mic exemplu, totuşi, şi ca să se înţeleagă puţin din ce am vrut să zic, mă refeream şi la faptul că această industrie îţi impune anumite standarde. Sunt nişte şabloane, stereotipuri care s-au format şi, dacă nu te încadrezi în ele, eşti exclus. Orice încerci să faci în afara genului muzical „unanim“ acceptat, e ca o sentinţă la moarte pe care şi-o asumă artistul respectiv. Industria a ajuns să însemne foarte mult marketing, management şi PR şi mult prea puţin muzică“, a explicat Cristina în interviul acordat ziarului „Adevărul“.

Citește și: ADEVĂRATUL motiv al excluderii Principelui Nicolae: A fost confiscat de oamenii lui Băsescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.