Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Năstase le cere moldovenilor să cotizeze dacă vor o presă independentă

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA, dreapta proeuropeană), Andrei Năstase, i-a îndemnat pe cetăţenii moldoveni să contribuie la lansarea unui fond pentru sprijinirea presei independente pentru ca Republica Moldova 'să nu se transforme într-o dictatură', relatează marţi Jurnal.md, conform agerpres.

"Ideea creării unui fond al libertăţii de exprimare şi informare, a unui fond de susţinere a presei independente vine ca urmare a discuţiilor purtate cu Lech Walesa (ex-preşedinte polonez) şi Vytautas Landsbergis (fost preşedinte al Lituaniei). Această idee este bazată şi pe realităţile din Republica Moldova", a declarat Andrei Năstase. "În mare parte, presa, mai ales cea audiovizuală, este capturată, este monopolizată şi folosită ca o bâtă politică de către oligarhul Vlad Plahotniuc împotriva opoziţiei democratice, antioligarhice, reformatoare', spune el, referindu-se la controversatul om de afaceri, considerat "eminenţa cenuşie" a Partidului Democrat.

Citeşte şi: Autorităţile de la Tiraspol ameninţă Chişinăul cu 'măsuri asimetrice'

El a adăugat că în asemenea condiţii crearea unui fond pentru presă este esenţial. Un astfel de fond ar trebui să fie gestionat de societatea civilă, în opinia sa.

"Apelul nostru este către toţi cei care sunt în stare să contribuie financiar, logistic şi sub altă formă la constituirea acestei entităţi, o entitate care ar sprijini presa de investigaţie, presa independentă, presa liberă, pe cei care fac cu adevărat jurnalism şi nu sunt mercenarii unui trust. Pentru că fără un asemenea fond, presa independentă, presa liberă va pieri pur şi simplu în scurt timp", a lansat liderul PPDA. "Fără o presă independentă, Republica Moldova riscă să se transforme într-o dictatură', a mai avertizat Andrei Năstase, care în campania pentru prezidenţiale şi-a retras candidatura în favoarea candidatei proeuropene Maia Sandu, lidera Partidului 'Acţiune şi Solidaritate' (PAS).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.