Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Pleșu, audiat la Parchetul General

inquamphotos.com / Octav Ganea
andrei plesu

Scriitorul Andrei Pleșu a ajuns, joi dimineață, la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari în calitate de martor în dosarul "Mineriada din 13 - 15 iunie 1990". Acolo a ajuns și mogulul de presă Adrian Sârbu.

„Singurul film documentar despre Piaţă şi despre acel episod nefericit a fost finanţat de Ministerul Culturii şi făcut de Stere Gulea. A fost chemat şi el. Pentru mine este o experienţă nouă, pentru că nu am mai fost la procuratură până acum”, a declarat Andrei Pleşu.

Amintim că săptămâna aceasta au mai fost audiați Victor Ciorbea, în calitate de martor, dar și Gelu Voican Voiculescu, acuzat de infracțiuni contra umanității.

Kovesi a IZBUCNIT în sala de judecată la procesul cu Antena 3: DEZVĂLUIRI din interior

La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat că o soluție în dosarul 'Mineriada' va fi dată în primele luni din 2017.

"Dosarul privind Mineriada se află în faza finală de soluționare și după ce se vor administra probele care mai sunt de administrat și se vor verifica apărările ce se vor formula în cauză, se va emite o soluție legală și temeinică. În primele luni ale anului următor vom avea o soluție", a precizat Augustin Lazăr, la acea dată.

Ministrul Economiei intră în forță: Verificări la Societatea Naţională a Apelor Minerale

Pe 23 decembrie 2016, procurorii militari au decis punerea în mișcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni contra umanității, față de fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman și fostul director al SRI Virgil Măgureanu în dosarul "Mineriada din 13 — 15 iunie 1990".

De asemenea, au fost puși sub urmărire penală Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, Nicolae Dumitru, fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale (FSN), general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.