Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Pleșu, mesaj DUR pentru PSD: Nu ne mai flataţi ca pe proşti

plesu

Scriitorul Andrei Pleșu a transmis un mesaj către fiecare partid în parte înainte de a fi cunoscut rezultatul alegerilor. Fostul ministrul al Culturii le recomandă pesediștilor, în "eventualitatea probabilă a unei victorii", să aducă pe scenă și chipuri noi, "neşifonate de retorică vidă, de nărăviţi ai cazierului".

Votul în Diaspora s-a ÎNCHEIAT: Câți români au VOTAT

PSD ar trebui să renunțe la minciună, bășcălie și la promisiuni de paradă, spune Andrei Pleșu, care cere partidului condus de Liviu Dragnea să nu transformare puterea într-o afacere de familie sau de gașcă.

Răsturnare de situație: UDMR, reevaluat de Liviu Dragnea?

"Pentru PSD (în eventualitatea - probabilă - a unei victorii): încercaţi să arătaţi chipuri (şi un chip de ansamblu) neşifonate de retorică vidă, de nărăviţi ai cazierului, de flăcăi făloşi, uzurpatori ai sloganului: „Noi de-aicea nu plecăm!" Arătaţi-ne că, dincolo de prima linie a partidului (care ne face, de ani mulţi, ba să căscăm excedaţi, ba să înjurăm în barbă, ba să întoarcem, obosiţi, privirea în altă direcţie) aveţi şi ceva trufandale credibile. Nu se poate să nu aveţi. Daţi-le o şansă! Lăsaţi-i să aducă pe scenă o stilistică mai autentic cordială, mai proaspătă, mai puţin încîntată de sine şi de „perenitatea" proprie. Nu mai minţiţi, nu mai faceţi băşcălie ieftină, nu vă mai daţi salvatorii naţiunii. Redeveniţi con-cetăţenii noştri: nu ne mai flataţi ca pe proşti, nu ne mai faceţi promisiuni de paradă, nu transformaţi puterea într-o afacere de familie, sau de gaşcă. Vrem alt fel de portrete, alt fel de vorbe (cu o limbă română îmbunătăţită, dacă se poate), alt tip de fapte. Vrem mai multă cuviinţă şi mai puţină şmecherie", scrie Pleșu pe adevarul.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.