Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrei Pleşu intervine în SCANDALUL momentului: 'Demnitatea, un titlu menit să-i apere pe demnitari de puşcărie...'

plesu

Andrei Pleşu vine cu o reacţie dură în scandalul momentului. "Demnitatea este un titlu menit să-i apere pe demnitari de puşcărie", a susţinut scriitorul, într-o emisiune la Digi 24 . În opinia scriitorului, chiar şi confruntat cu probele, un asemenea personaj ori dă vina pe un denunţător, ori pozează în victimă, însă rareori îşi recunoaşte faptele.

Citeşte şi: Dăncilă RUPE TĂCEREA: Mesaj pentru Iohannis, după decizia de REVOCARE a Laurei Codruţa Kovesi

„Niciunul din ei nu a interiorizat ideea de demnitate. La noi se numesc demnitari. Ești demn în fața morții, a suferinței, în pușcărie. La noi demnitatea e doar un titlu care te ferește de rele. Ce face inculpatul român? Zice că e nevinovat, până apar probele. Când apar, are două variante: să zică că sunt false sau sunt rezultatul unor adversități ale altor denunțători față de el ori, radical, cum aud că a făcut Cosma Jr, "vă sparg". Niciunul nu-și pune întrebarea de ce am ajuns în situația asta decât dând vina pe alții”, spune Andrei Pleșu.

De altfel, scriitorul a mai spus recent că eventuala schimbare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, riscă să strice încă o dată imaginea deja şifonată a României.

Citeşte şi: Premierul răspunde DUR criticilor de la Bruxelles, după cererea de revocare a şefei DNA: ‘S-au depăşit atribuţiile...’

"Nu știu în ce măsură lucrurile s-ar schimba în substanța lor, deși mă tem de asta, dar cred că va fi o lovitură dată imaginii României, tocmai de cei care se prefac că apără aceasta imagine, care sunt foarte iritați când semnalează carențe în viața publică. Cineva n-ar trebui să riște asa ceva, iar daca riscă, trebuie să suporte consecințele.", spunea Pleşu la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.