Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrew Brunson a făcut recurs la sentința de condamnare la închisoare pentru acuzații de terorism

BBC
Andrew Brunson
Avocatul pastorului Andrew Brunson a depus recurs la un tribunal turc pentru a contesta pedeapsa cu închisoarea pe care a primit-o clientul său săptămâna trecută, afirmând că verdictul încalcă legea şi procedurile legale, a anunţat miercuri agenţia de presă Anadolu, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Brunson se află în centrul unei crize diplomatice între Ankara şi Washington. Instanţa l-a condamnat vinerea trecută la trei ani şi 45 de zile de închisoare pentru acuzaţii de terorism, însă a făcut cunoscut că pastorul american nu va ispăşi sentinţa pentru că s-a aflat deja în detenţie din octombrie 2016. El a fost eliberat şi s-a întors la sfârşitul săptămânii trecute în Statele Unite. 

Pastorul în vârstă de 50 de ani, originar din Carolina de Nord, a fost arestat în decembrie 2016. El a fost acuzat de legături cu mişcarea lui Fethullah Gulen, un cleric musulman care trăieşte în exil în SUA şi pe care Turcia îl consideră a fi principalul vinovat pentru tentativa de lovitură de stat din 15 iulie 2016. De asemenea, Andrew Brunson a fost acuzat de colaborare cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), formaţiune scoasă în afara legii în Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.