Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Andrzej Duda a ajuns la Kiev pentru a discuta un nou sprijin pentru Ucraina

flickr.com
Andrzej Duda

Preşedintele polonez Andrzej Duda a ajuns marţi la Kiev pentru a discuta un nou sprijin pentru Ucraina, inclusiv un ajutor militar, a anunţat biroul său, în contextul în care invazia Rusiei din ţara vecină se apropie de pragul de şase luni, relatează Reuters.

Varşovia este unul dintre cei mai puternici susţinători ai Kievului şi aproape şase milioane de refugiaţi ucraineni au trecut graniţa în Polonia de când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie. Polonia, membră a NATO şi a UE, a criticat deseori unele state din blocul comunitar pentru că nu fac mai mult pentru a ajuta Ucraina, potrivit Agerpres.

"Vizita va include o întâlnire cu preşedintele (Volodimir) Zelenski şi discuţii despre sprijin militar şi apărarea Ucrainei din punct de vedere economic, umanitar şi politic", a declarat presei Pawel Szrot, şeful de cabinet al preşedintelui polonez.

"Cei doi preşedinţi vor discuta despre sprijinul politic pe care îl poate oferi Polonia pentru a convinge alte ţări să continue să ajute Ucraina", a afirmat el.

Duda s-a întâlnit cu Zelenski de cinci ori în acest an, inclusiv în cadrul a trei vizite pe care le-a făcut în Ucraina de la izbucnirea invaziei, pe care Rusia a numeşte "operaţiune militară specială".

În cadrul acestei vizite, liderul polonez va participa la un summit al Platformei Crimeea, un forum care încearcă să restabilească integritatea teritorială a Poloniei şi să pună capăt anexării Crimeii de către Rusia în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.