Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Anexarea' Transnistriei de Rusia – Istoricul Armand Goșu intervine: 'Să evităm să facem jocul propagandei rusești!'

www.stirileprotv.ro
armand gosu

Istoricul Armand Goșu face apel la calm în scandalul privind posibila alipire a Transnistriei la Rusia. Profesorul, specializat în spațiul ex-sovietic, a explicat faptul că ar afecta inclusiv interesele oligarhilor din zonă.

„Cel puțin odată pe an, de 30 de ani încoace, Transnistria "cere" Rusiei alipirea.... și nu se întâmplă nimic. În ultimii doi ani, de când a început agresiunea împotriva Ucraina, s-au mai lansat astfel de scenarii. Nu, Krasnoselski nu va cere alipirea, nici Sovietul de la Tiraspol nu va insista pe subiect, asta e doar declarația unui parlamentar pro-rus, folosită de mașina de propagandă a Moscovei ca să lanseze acest uriaș fake. În următoarele zile, la Tiraspol se vor adopta măsuri pentru calmarea spiritelor. Nici oligarhii care controlează Șerif, pe Krasnoselski și cam tot ce mișcă prin Transnistria, nu vor să se aleagă praful de miliardele lor de dolari. Și nici să ajungă pe lista de sancțiuni adoptate în Occident, împotriva Rusiei. E limpede că interesul lor nu e să alipească Transnistria la Rusia.

Deci, e cazul să ne calmăm, să nu mai scriem astfel de prostii, și să evităm să facem jocul propagandei rusești. Iar Transnistria chiar e o temă sensibilă. Pentru Chișinău, despre a cărui securitate spunem că ne pasă. Dar și pentru București”, a spus Goșu, pe pagina sa de Facebook.

Context

Opozantul transnistrean Ghenadie Ciorba susține că la congresul așa zișilor deputați de toate nivelele din Transnistria ar urma să fie adoptată o solicitare către Moscova privind alipirea regiunii separatiste la Federația Rusă. Congresul urmează să aibă loc în 28 februarie, iar anunțul de alipire ar urma să fie făcut de Vladimir Putin în 29 februarie (mai multe, aici).

Biroul pentru politici de reintegrare al Guvernului de la Chişinău a anunţat că urmăreşte „cu atenţie” situaţia din regiunea transnistreană. Potrivit Chişinăului, în prezent nu există semne care să indice că situaţia din stânga Nistrului s-ar putea deteriora (mai multe, aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.