Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Anexele secrete' la protocolul ALDE - Pro România: Detractorii riscă excluderea (surse)

sut afara excludere

ALDE şi Pro România au semnat miercuri, 28 august, un protocol de constituire a alianţei electorale prin care susţin "candidatura independentă" a actorului Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale, urmând ca alianţa să fie condusă de reprezentanţii celor două partide, Norica Nicolai (ALDE) şi Sorin Câmpeanu (Pro România).

STIRIPESURSE.RO a prezentat în exclusivitate protocolul. Documentul poate fi văzut AICI!

Intitulată "Alianţa 1 OM", înţelegerea parafată de cele două partide se doreşte a fi începutul unei colaborări de succes în anii electorali 2019 şi 2020. Surse din cele două formaţiuni vorbesc despre o alianţă politică încheiată înainte de alegerile locale şi chiar de o fuziune înainte de alegerile parlamentare.

E mult însă până departe, iar liderii ALDE şi Pro România au de rezolvat momentan alte probleme, mai presante. Deşi ambele partide au făcut concesii importante pentru realizarea alianţei, culminând cu ieşirea ALDE de la guvernare, încă există numeroase voci deloc fericite de cu noii parteneri. De altfel, acest lucru s-a văzut din perioada de tatonări, când lideri din ambele partide (Daniel Constantin, Mihai Tudose, Andrei Gerea) au avut poziţii critice faţă de ideea de colaborare.

În acest condiţii, potrivit unor surse din cadrul Alianţei 1 OM, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu au adăugat protocolului de constituire a alianţei şi promisiunea verbală că detractorii din interior nu vor sabota colaborarea. Astfel, în cazul în care atacurile la partenerii de alianţă vor persista, s-ar putea trece la excluderi, indiferent de numele celor vizaţi.

UPDATE: În replică la informaţii de mai sus, preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO că statutul formaţiunii politice nu prevede sancţiunea excluderii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.