Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajații Primăriei Calafat au protestat pentru că nu și-au luat salariile de două luni. Bugetul nu a fost votat, fiind blocat de consilierii PNL și ALDE

salarii bani

Angajaţii Primăriei Calafat din judeţul Dolj au refuzat joi să lucreze şi au ieşit în faţa instituţiei să protesteze, pentru că nu și-au primit salariile de două luni, în condițiile în care în primărie nu a fost votat bugetul, informează MEDIAFAX.

80 de funcţionari au refuzat să lucreze pentru că nu şi-au primit salariile.

Primarul din Calafat, Lucian Ciobanu, spune că situaţia a fost creată de consilierii locali PNL şi ALDE care au refuzat să se întrunească pentru a vota bugetul.

„Angajații au venit la Primărie, dar refuză să muncească pentru că nu și-au primit salariile. Nu le putem plăti salariile pentru că nu avem buget. Consilierii locali refuză sa vină la ședințele locale pentru buget. Oamenii nu mai pot accepta situaţia şi acum o parte dintre ei protestează. Şi cei care au rămas în birouri protestează nemuncind”, a spus Lucian Ciobanu.

Citește și: Andrei Caramitru pune tunul pe Klaus Iohannis! Atac de ultimă oră și la PNL

La rândul lor, consilierii locali spun că nu votează bugetul pentru că primarul nu vrea să aplice reducerea coeficienţilor de salarizare în cazul anumitor persoane cu funcţii de conducere, propunere care a fost votată de consilierii locali, în unanimitate. Consilierii locali atrag atenţia asupra faptului că primarul şi alţi şefi de departamente au salarii care depăşesc 6.000 de lei, în timp ce majoritatea angajaţilor primește salarii de 1.500 de lei.

„Bugetul municipiului Calafat este folosit într-o proporţie foarte mare pentru plata salariilor, ceea ce este inacceptabil. Primăria Calafat nu mai poate derula investiţii extrem de necesare pentru dezvoltarea oraşului, deoarece trebuie sa plătească salarii imense”, spune Petre Trăistaru, consilier local.

Citește și: USR-PLUS se cutremură! Dezvăluirea care dinamitează Alianța 2020

Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici a transmis deja o somaţie primarului: „Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici vă solicită să procedaţi de urgenţă la plata salariilor angajaţilor Primăriei Municipiului Calafat, motivat fiind de faptul ca de două luni de zile aceştia sunt privaţi de aceste drepturi.. Solicităm de asemenea să dispuneţi plata la zi a tuturor salariilor aşa cum au fost ele stabilite, precum şi dobânda legală pentru fiecare zi de întârziere. Membrii noştri de sindicat au suferit un prejudiciu material prin neacordarea drepturilor salariale stabilite de lege, fapt ce a creat un dezechilibru financiar major în bugetul familial al oricărui angajat”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.