Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se strânge lațul: Doi angajați ai CJ Gorj au fost reținuți în dosarul de corupție în care oamenii de încredere ai unui senator PNL au ajuns după gratii

Doi angajați ai Consiliului Județean Gorj au fost reținuți pentru 24 de ore! Cei doi sunt acuzați de complicitate la obținere ilegală de fonduri publice, în dosarul ”Ydail”, în care trei administratori de firme (Doru Șandru, Mircea Vărzaru și Mihai Puiu), suspectaţi de obţinere ilegală de fonduri destinate întreţinerii drumurilor judeţene, au ajuns după gratii. Cei trei sunt oamenii de încredere ai senatorului PNL Ion Iordache, fost primar al orașului Turceni, condus acum de cumnata acestuia, Cristina Cilibiu, trecută anul trecut de la PSD la liberali.

IPJ Gorj spune că din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în calitatea de membrii în comisia de atribuire a lucrărilor și serviciilor de reparare și întreținere drumuri județene, cei doi angajați ai CJ Gorj ar fi favorizat firmele Ydail Construct, Romstrade și Metalcolect Prod, în vederea încheierii unui contract cu instituția.

Citește și: Oamenii de încredere ai unui senator PNL au fost REȚINUȚI pentru corupție: Senatorul îi atacă pe procurori

”La data de 15 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind în continuare cercetărilor într-un dosar penal, au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, doi bărbați de 48 si 54 de ani,din municipiul Târgu Jiu, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de complicitate la obținere ilegală de fonduri publice.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în calitatea de membrii în comisia de atribuire a lucrărilor și serviciilor de reparare și întreținere drumuri județene, ar fi favorizat trei agenți economici, constituiți într-un parteneriat, în vederea încheierii contractului prin modul de întocmire a caietului de sarcini și prin prezentarea unei situații fictive privind existența utilajelor de deszăpezire în teren.

Prin înlesnirea și ajutarea operatorilor economici s-a încasat ilegal contravaloarea orelor de așteptare, pentru lucrări de deszăpezire”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.

Vineri, cei doi angajați ai CJ Gorj vor fi prezentati Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.