Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajații cotidianului Washington Post intră în grevă: ce revendicări au și ce reproșează conducerii

mediapost.com
Washington Post

Mai multe sute de angajaţi ai Washington Post, unul dintre cele mai prestigioase cotidiene din Statele Unite, vor fi joi în grevă pentru o zi, a anunţat sindicatul lor care denunţă lipsa de dorinţă a conducerii de a "negocia cu bună-credinţă", notează AFP, citat de Agerpres.

Încetarea activităţii intervine după 18 luni de discuţii, fără succes, asupra unui nou acord care a vizat în special pretenţii salariale sau telemunca; şi după ce conducerea jurnalului deţinut de miliardarul Jeff Bezos a avertizat că sunt posibile noi disponibilizări.

"A proceda la această măsură istorică nu este o decizie pe care am luat-o cu uşurinţă", a declarat sindicatul Washington Post Guild într-o scrisoare trimisă cititorilor marţi prin care a anunţat greva.

Potrivit acestuia, conducerea "a refuzat să negocieze cu bună-credinţă şi a întrerupt - în mod repetat şi ilegal - negocierile cu privire la aspecte cheie, printre care salariile, sprijinul pentru sănătatea mintală a angajaţilor şi plecările voluntare".

Washington Post Guild reprezintă aproximativ 1.000 de angajaţi ai cotidianului atât în funcţii redacţionale, cât şi de suport, potrivit site-ului său.

În octombrie, jurnalul a indicat, referitor la planurile de plecare voluntară pentru 240 de persoane, că compania avea în jur de 2.500 de angajaţi.

Presa tradiţională americană se confruntă cu dificultăţi de câţiva ani, într-un context de scădere bruscă a cititorilor în favoarea platformelor de social media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.