Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajații portului belgian Anvers vor începe testarea unor brăţări electronice, pentru asigurarea distanţării sociale

harta belgia

Angajaţi ai portului Anvers vor începe de luna viitoare testarea unor brăţări create de o companie tehnologică belgiană destinate să contribuie la asigurarea distanţării sociale necesare în perioada pandemiei de COVID-19, transmite joi Reuters.

Firma Rombit, cu sediul la Anvers, furnizează deja brăţări asemănătoare unor ceasuri de sport care pot avertiza muncitorii când se apropie vehicule, pot emite o alertă când cineva cade în apă, pot controla cine şi ce fel de echipament foloseşte sau intră în anumite zone speciale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Suedia dă Marea Lovitură în criza CORONAVIRUSULUI: au mers contra curentului și au câștigat

Un software instalat recent ar putea ajuta angajaţii să păstreze distanţa necesară, dând semnale de avertizare dacă se apropie, de exemplu, la mai puţin 1,5 m unul de celălalt.

Dezvoltatorii consideră că acesta ar putea, de asemenea, să ofere identificarea contactelor dacă cineva este infectat cu coronavirus. Compania sau autorităţi sanitare ar putea apoi să stabilească cu cine a fost în contact persoana respectivă la locul de muncă în cursul săptămânilor precedente.

Directorul Rombit, John Baekelmans, susţine că, din motive de confidenţialitate a datelor, aplicaţia nu este proiectată pentru a permite companiilor localizarea angajaţilor lor. Dispozitivele comunică doar unele cu altele, nu cu un server central sau internet.

Portul Anvers, unde lucrează aproximativ 60.000 de persoane, a efectuat deja un test înainte de izbucnirea epidemiei de coronavirus şi va extinde exerciţiul pentru a include funcţia de distanţare socială la începutul lunii mai. Primii lucrători care o vor utiliza vor fi cei de la o ecluză şi de la un turn de control, apoi testul va fi extins la cei de pe remorchere.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe: cum se celebrează și ce este intezis în această zi

Rombit a anunţat că a primit cereri de la 400-500 de companii din 99 de ţări şi speră să-şi sporească producţia până la 250.000 de aparate în câteva săptămâni şi potenţial aceasta să crească şi mai mult în iunie.

Baekelmans a spus că firmele de logistică sunt cele care şi-au exprimat în special interesul. De asemenea, au existat solicitări din partea unor porturi şi companii de construcţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.