Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angajații Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc vor fi testați pentru noul coronavirus la revenirea din concediu

SANADOR
testare covid

Angajații Spitalului Județean de Urgență (SCJ) Miercurea Ciuc sunt testați gratuit, de miercuri, pentru depistarea SARS-CoV-2 la revenirea din concediu, informează Mediafax.

Citește și: Psihologul criminalist Tudorel Butoi SPULBERĂ motivul asasinării lui Emi Pian: 'Aceste motivări sunt făcute pentru proști'

SCJ Miercurea Ciuc anunță că măsura a fost luată pentru protecția pacienților și a personalului sanitar.

„Salariații spitalului care lipsesc din unitatea sanitară mai mult de 7 zile calendaristice, sunt obligați să efectueze testarea RT-PCR pentru depistarea eventualei infecții cu SARS-CoV-2. Angajații care se întorc din concedii vor anunța Serviciul de Supraveghere și Prevenire a Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (SPIAAM)”, au arătat reprezentanții spitalului.

Testarea pentru angajați este gratuită și se va face cu 24 de ore înaintea reluării activității.

Managerul spitalului, Konrád Judit, susține că situația epidemiologică de pe plan național și județean a obligat unitatea medicală să ia măsuri ferme.

„Siguranța pacienților internați și a personalului care îi îngrijește este primordială. În august avem mulți angajați care își petrec concediul de odihnă, crește pericolul de infectare, de aceea luăm această măsură de precauție. Din punct de vedere financiar este un efort mare, de exemplu, în august preconizăm că vor fi testați 200 de angajați, dar sunt sigură, că această măsură va fi una eficientă”, a spus Konrád.

Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc are 1.280 angajați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.