Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Psihologul criminalist Tudorel Butoi SPULBERĂ motivul asasinării lui Emi Pian: 'Aceste motivări sunt făcute pentru proști'

Liderul clanului Duduianu, cunoscut sub numele de Emi Pian, a fost ucis cu un cuțit în noaptea de luni spre marți de un reprezentant al unui clan rival. Totul ar fi pornit de la o neînțelegere la un joc de barbut la care cei doi au participat. Însă psihologul criminalist Tudorel Butoi nu crede varianta apărută în spațiul public. El consideră că acest conflict are rădăcini mult mai adânci în lumea interlopă, fiind doar „scânteia” care să justifice un astfel de gest.

„În lumea interlopă există motivații, scuze și justificări aparente, care să dea credibilitate unor puncte de vedere. Din experiență proprie, aceste motivări sunt făcute pentru proști. Nu o dată au loc răzbunări sângeroase. Interlopii spun 's-a luat de la copii', `s-a luat de la o minoră' și așa mai departe. Astea sunt niște vrăjeli pentru niște oameni care nu le cunosc viața, modul de operare etc.

Bătăliile acestea ascund în miezul lor o luptă pentru piață și teritorii, nerespectarea cuvântului dat, sifonarea către poliție a unora despre alții. Fără îndoială, la nerespectarea cuvântului dat se referă la nerespectarea plăților la termen, treabă care se realizează în cămătării, când se cer gajuri - 'să-mi dai casa!', 'să-mi dai mașina!'. Aceste lucruri mocnesc, în sensul că ele capătă proporții și pe măsură ce încalcă cutume, norme și nu se rezolvă nici prin amenzi, nici prin stavoruri - la etnia romă, se rezolvă cu cuțitul, simplu ca 'bună ziua". Până acum există 5-6 variante de justificări. E mai degrabă problematica nerespectării unor termene și bani de dat la camătă", a declarat Tudorel Butoi în exclusivitate pentru B1.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.