Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angel Tîlvăr APNATO: `Aderarea României la Spațiul Schengen ar crește semnificativ răspunsul la criza de securitate din Ucraina

Senatul Romaniei
Angel Tîlvăr

Aflat la Copenhaga la Adunarea Parlamentară NATO, șeful delegației României la această organizație ne-a declarat că este încrezător în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen. ”În repetate rânduri am ieșit în spațiul public și am susținut cauza României în ceea ce privește acest obiectiv. Un număr de 26 de state sunt parte din acest format de colaborare. Între acestea, Norvegia, Islanda, Elveția și Liechtenstein nu sunt membre ale UE.

Împărtășesc un optimism rezonabil în ceea ce privește șansele României, cu atât mai mult cu MAE, ieri, confirma că un nou stat, Danemarca, sprijină aderarea României la Schengen.

Acest lucru vine după ce țări care manifestau anumite rezerve față de procesul de aderare, și-au exprimat susținerea, prin vocile celor mai proeminenți reprezentanți.

În contextul războiului din Ucraina, România, prin felul în care a răspuns la criză, a dovedit că este un partener care și-a asumat răspunderi și obligații, pe care și le-a onorat într-o măsură care contribuie la creșterea rezilienței și din perspectiva Uniunii Europene.

Ca actor important în regiunea Mării Negre, țara noastră este un factor de stabilitate robust, într-o regiune care crește în relevanță geo-strategică.

Totodată, în calitate, cu un mare suport popular de partener strategic al SUA și membru NATO, România oferă garanția unui stat stabil, predictibil, cu o democrație consolidată și funcțională fiind capabilă să ofere protecția adecvată pentru cetățenii români sau pentru alții aflați în dificultate. În plus, dacă ne gândim că aproape 4 milioane de tone de cereale au tranzitat România și că peste 2,2 milioane de cetățeni din țara atacată ilegal de Rusia au tranzitat sau au rămas în țara noastră, avem ingredientele unei decizii care nu trebuie să pună sub semnul îndoielii aderarea României la Spațiul Schengen.

Realizarea unui astfel de obiectiv ar reprezenta și un rezultat al demersurilor internaționale întreprinse de țara noastră de-a lungul timpului.

Fiind un proiect de țară, consider că o abordare constructivă și necontencioasă în politica internă din țara noastră, ar fi conduita corectă de urmat de către partidele politice.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.